Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Från Ryssland via Skövde till Berlin för tidigare Global Swede

   Publicerad 15 juli 2021

   Sergey Redyuk läste masterprogrammet i Data Science vid Högskolan i Skövde och blev Högskolans Global Swede 2018. Nu bor han i Berlin och ser tillbaka på sin tid i Skövde och som mottagare av utmärkelsen.

   Sergey Rudyuk är från Ryssland och innan han kom till Högskolan i Skövde studerade han Informationssystem och teknik vid Moskva Engineering and Physics Institute.

   – Sen läste masterprogrammet Data Science i Skövde mellan 2016-2018 och under mitt andra år arbetade jag också deltid som forsknings- och undervisningsassistent för Skövde Artificial Intelligence Lab, Sail.

   Global Swede är en hedersutmärkelse som varje år delas ut till utländska studenter som studerar i Sverige. 2018 blev Sergey Rudyuk Högskolan i Skövdes Global Swede. Det årliga erkännandet av Global Swede är ett gemensamt initiativ av Utrikesdepartementet och Svenska Institutet. Utmärkelsen ska bland annat uppmuntra de internationella studenterna att verka som ambassadörer för sitt lands relationer med Sverige, och inte minst som ambassadörer för Sverige som destination för högre utbildning.

   – Ceremonin vid Utrikesdepartementet i Stockholm var givande. På plats fanns pristagare från olika lärosäten, såväl som många UD-tjänstemän, politiker och personal från olika ambassader. Det var ett perfekt tillfälle att nätverka, berättar Sergey Redyuk.

   Varför valde du att studera vid Högskolan i Skövde?

   – 2016 fanns det i bara ett fåtal masterprogram i Data Science i Ryssland och alla var relativt nya. Jag ville läsa en mer väletablerad utbildning och sökte även stipendium för att få möjlighet att studera utomlands. Både masterprogrammet i Data Science vid Högskolan och Svenska institutets stipendier var lösningen för mig.

   Från Skövde till Berlin

   Sedan tre år är Sergey Redyuk bosatt i Berlin och har fortsatt att studera datavetenskap.

   – Jag är doktorand vid forskarskolan HEIBRIDS som fokuserar på tvärvetenskaplig datavetenskap och arbetar även vid Database Systems and Information Management Group i TU Berlin.

   Hur skulle du sammanfatta din tid i Skövde och Sverige?

   – Rikt på möjligheter, särskilt när det gäller interkulturell kommunikation och att lära känna människor från olika länder. I ett studentboende för 50 studenter kan du enkelt hitta människor från minst 20 olika länder. Av de länder jag haft möjlighet att besöka, får Sverige högsta poäng när det gäller ett land att bo. I Skövde fanns allt jag behövde och ville ha för ett bekvämt liv - storleken på staden, naturen och Högskolan. Jag måste säga att jag saknar Skövde mycket, både för den fina naturen och att det var så enkelt att ta sig runt till fots. Den enda nackdelen med staden är att det tar några timmar att åka till en internationell flygplats, men det vänjer man sig vid.

    

   Publicerad: 2021-07-15
   Senast ändrad: 2021-07-15
   Sidansvarig: webmaster@his.se