Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Malin kombinerar bandy på elitnivå med sjuksköterskestudier

   Publicerad 23 mars 2022

   Malin Kall vann nyligen sitt andra SM-guld med Villa Lidköping BK. Hon brinner för bandyn, men också för vården. Hon läser till sjuksköterska på Högskolan i Skövde och genom elitidrottsvänliga studier kan hon kombinera elitsatsningen med studierna.

   Malin är uppvuxen några mil från Lidköping, i en riktig bandyfamilj. Redan när hon var i förskoleåldern tog mamma Kerstin med henne till en första bandyträning och sen har det blivit tusentals. Malin fastnade för sporten, precis som sin mamma.

   – Jag tränar i princip varje dag och på helgerna är det oftast även någon match. Träningarna ser lite olika ut, men varje träning tar några timmar, säger hon.

   Den position Malin har på bandyplanen heter halv.

   – Jag spelar närmast sargen och det är som en ytterback, förklarar Malin.

   Den 19 mars försvarade Malin Kall och de andra spelarna i Villas damlag sitt SM-guld och blev för andra året i rad svenska mästare. Lidköpingslaget mötte AIK på Studenternas i Uppsala och besegrade dem med 4-0. Grattis till guldet!

   – Det var riktigt häftigt att vi fick spela inför så mycket publik och såklart underbart att vi vann. Förhållandena var inte vad vi hade hoppats på, då isen påverkades ganska mycket av att det var 15 grader varmt och strålande solsken. Men som tur var så gick det vägen ändå.

   Sjuksköterska ett självklart val

   På gymnasiet läste Malin vård- och omsorgsprogrammet. När det var dags att läsa vidare var det självklart för Malin att välja sjuksköterskeprogrammet.

   – Jag har jobbat på lite olika ställen inom vården och vård har alltid varit min grej, förutom bandyn då.

   Kombinerar idrott och studier

   Några av de andra spelarna i laget, som också studerar på Högskolan i Skövde, berättade om elitidrottsvänliga studier. Malin sökte det och som idrottsutövare på elitnivå fick hon det beviljat. Hon läser andra terminen på den treåriga utbildningen till sjuksköterska och hittills tycker hon studierna har fungerat bra att kombinera med träningar och matcher.

   – Jag har haft lite tur för obligatoriska moment har inte legat när det varit matchdagar på veckan. Under slutspelet har det varit lite svårare att få ihop det. Men med elitidrottsvänliga studier kan det bli lite individuella anpassningar och lösningar för att få ihop skolan och bandyn, och för mig känns det bra.

   Som många elitidrottare är Malin van att noga planera sin tid, både träningstid, mattid och studietid.

   – Redan under gymnasietiden var det väldigt mycket planering för att få ihop skolan och träningarna. Det blir ju mer än ett heltidsjobb. Att plugga på högskola är mer eget ansvar och ingen påminner om en inlämning, men sådant funkar ju bra så länge man planerar. Jag har inte pluggat så länge än, men det känns roligt och jag har valt rätt. Vi har redan varit på praktik och då var jag inom kommunalvård och primärvård. Det är jättekul att få komma ut och se lite nya grejer.

   Som sjuksköterska är arbetsmarknaden stor. Vet du inom vilket område du vill jobba sen?

   – Nej, jag vet inte vad jag ska jobba med efter studierna. Jag har jobbat på äldreboenden, men aldrig på ett sjukhus så det kanske jag vill göra, men vi får se jag vill hålla alla dörrar öppna.

   Läs mer om sjuksköterskeprogrammet
   Läs mer om elitidrottsvänligt lärosäte

   Bild: Team Sören/Fabbe

   Publicerad: 2022-03-23
   Senast ändrad: 2022-03-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se