Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Kravprofilen för Högskolans nästa rektor är klar

      Publicerad 10 oktober 2021

      Högskolans i Skövdes styrelse har fastställt kravprofilen för den person som ska bli Högskolans nästa rektor. Styrelsen letar efter en person som är stabilt förankrad i den akademiska världen och som har ledningserfarenhet.

      Arbetet med att rekrytera Högskolan i Skövdes nästa rektor går vidare. Den 8  oktober beslutade Högskolans styrelse om den så kallade kravprofilen. Dokumentet listar de behörighetskrav som en kandidat till uppdraget som rektor måste uppfylla. Kravprofilen innehåller också det som kallas bedömningsgrunder. Det är erfarenheter eller egenskaper som Högskolans styrelse ser hos som meriterande hos rektorskandidaterna.

      Akademisk ledare med erfarenhet

      – Tittar man på kravprofilen ser man att styrelsen söker en ganska klassisk akademisk ledare. En person som har goda ledaregenskaper med allt vet det innebär, men också en person är stabilt förankrad i de värden som en akademi ska stå för i vårt samhälle. En akademisk ledare med erfarenhet helt enkelt, säger styrelsens ordförande Kerstin Norén.

      För att komma ifråga för rektorsuppdraget måste personen ifråga vara behörig att anställas som professor eller lektor, ha vitsordad erfarenhet av ledarskap vid ett akademiskt lärosäte och ha gedigen erfarenhet av utbildning, forskning och samverkan. Personen ska också ha erfarenhet av att delta i kvalitets- och utvecklingsarbete för att främja hög kvalitet i utbildning och forskning.

      – Jag gör bedömningen att Högskolan i Skövde är intressant miljö för en akademisk ledare som har utvecklingsambitioner. Högskolan i Skövde är omvittnat snabbfotad och utvecklingsorienterad. En rektor med rätt profil, som får med sig organisationen, kan på det sättet få mycket uträttat, säger Kerstin Noren.

      Annonseringen börjar

      När kravprofilen nu är fastställd kommer Högskolan inleda annonseringen efter en ny rektor. Högskolan tar också hjälp av ett rekryteringsföretag för att hitta lämpliga kandidater till rektorsuppdraget. Du kan läsa platsannonsen för nästa rektor här.

      Högskolan i Skövdes nuvarande rektor Lars Niklasson meddelande i juni att han kommer att lämna rektorsuppdraget den 31 december 2022. Då löper hans nuvarande sexåriga rektorsuppdrag ut. Lars Niklasson tillträdde som rektor den 1 januari 2017. 

      Publicerad: 2021-10-10
      Senast ändrad: 2021-10-21
      Sidansvarig: webmaster@his.se