Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Lisa möter Valheims 185 000 medlemmar

   Publicerad 22 april 2021

   Sweden Game Conference ledde Lisa Kolfjord till Skövde och ett växande community inom spelutveckling. Sedan dess har hon hunnit påbörja en resa med att starta ett eget företag och vara en del av en spelsuccé i världsklass med Valheim. – Vi gick från att ha drygt 5 000 medlemmar på Discord till över 100 000 på en månad, säger Lisa Kolfjord, Community Manager på Iron Gate Studio.

   Lisa Kolfjord är uppvuxen i Malmö och har sedan tidig ålder haft ett spelintresse. Som 14-åring började hon kalla sig själv för gamer och hon blev involverad i olika spel-communities. Under gymnasiet kom intresset att faktiskt börja jobba med spel efter att en kompis började studera speldesign.

   Men att hon skulle börja studera Dataspelsutveckling - animation på just Högskolan i Skövde var inte helt självklart, åtminstone inte till en början. Det var i samband med att David Gaider, Narrative Designer och Writer, och en person som Lisa såg upp till, skrev på Twitter att han skulle tala på Sweden Game Arenas konferens Sweden Game Conference, som hon för första gången besökte både Skövde.

   – På ren impuls köpte jag biljetter till Sweden Game Conference och åkte dit för att lyssna på David. På konferensen träffade jag dataspelsutvecklingsstudenter från Högskolan i Skövde. De berättade om utbildningarna och Skövde som stad, vilket gjorde att jag åkte hem och läste på om Högskolan. Det var så det blev självklart för mig att jag skulle börja studera animation där, säger Lisa Kolfjord.

   Bra erfarenhet

   Att starta eget företag genom Science Park Skövdes startup-program var något som Lisa och några klasskompisar började prata om ett halvår innan det blev verklighet.

   – Det var ett väldigt bra program, och coacherna gjorde sitt bästa utifrån situationen i och med pandemin. Att ha varit med i startup-programmet gav mig erfarenhet som jag kommer att ha med mig under lång tid framöver.

   Under tiden som Lisa gick startup-programmet, sökte hon jobb på deltid. Det var så hon kom i kontakt med Iron Gate Studio. Men istället för ett deltidsjobb, blev hon erbjuden en heltidstjänst som Community Manager.

   – Det ångrar jag inte idag med tanke på den resa som vi på Iron Gate Studio har varit med om.

   185 000 medlemmar

   Några månader senare var det dags att släppa Valheim i early access på Steam. Det fullkomligt exploderade. Den första månaden såldes över 5 miljoner kopior och positiva omdömen strömmade in.

   – Innan vi släppte spelet hade vi drygt 5 000 community-medlemmar och vi förväntade oss att det skulle fördubblas. Efter en månad hade vi över 100 000 medlemmar, vilket innebar en del övertidstimmar de första veckorna.

   Idag har de över 185 000 medlemmar på Discord och försöker hela tiden integrera med sina spelare.

   – Under påsken hade vi exempelvis en tävling där de fick måla påskägg med tema Valheim, vilket var uppskattat.

   6 miljoner sålda kopior

   Valheim har sålt över 6 miljoner kopior, och fantasin bland spelarna har inga begränsningar när det kommer till baserna som byggs i spelet.

   – Vi har bland annat sett rymdskepp, Millenium Falcon, från Star Wars, trollkarlstorn, enorma slott och en Taco Bell-restaurang.

   Kommer att växa

   Teamet på Iron Gate Studio kommer att bli större, samtidigt som flera uppdateringar är på gång.

   – Nästa steg är en större innehållsuppdatering, vilket är det vi jobbar på nu. Sen har vi andra uppdateringar som vi jobbar med, så som nya områden och bossar. Vi går även igenom jobbansökningar som har kommit in just nu, så vi kommer att växa inom den närmsta tiden.

   Läs mer om Högskolans dataspelsutbildningar.

   Publicerad: 2021-04-22
   Senast ändrad: 2021-04-22
   Sidansvarig: webmaster@his.se