Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Hedersdoktor Luciano Floridi föreläser på Högskolan i Skövde

   Publicerad 16 maj 2022

   Den italienske filosofen Luciano Floridi utsågs till hedersdoktor vid Högskolan i Skövde 2020. Fredagen 20 maj kommer han till Skövde och Högskolan för att ge sin hedersdoktorsföreläsning ”Digital Sovereignty and Social Ontology”. Föreläsningen är öppen för allmänheten.

   Luciano Floridi är filosof och medgrundare av forskningsfälten informationsfilosofi och informationsetik. Han arbetar vid Oxfords universitet som Professor of Philosophy and Ethics of Information och vid Universitetet i Bologna där han är professor i Sociology of Culture and Communication samt chef över Centre for Digital Ethics.

   I samband med Högskolan i Skövdes akademiska högtid i september i fjol* utsågs han till hedersdoktor i informationsteknologi, men kunde inte närvara vid det tillfället. Istället kommer han till Skövde fredagen 20 maj för att hålla den traditionella hedersdoktorsföreläsningen. Temat för föreläsningen är ”Digital suveränitet och social ontologi”.

   – I det här föredraget kommer jag att diskutera ett avgörande fenomen för utvecklingen av ett informationssamhälle, nämligen digital suveränitet. Jag ska börja med att analysera vad det är samt hur det fungerar, och sedan fokusera på vem som har vilken typ av digital suveränitet idag, både som en sakfråga och som en fråga om juridiska krav. Jag kommer att avsluta med att titta på hur digital suveränitet kan utvecklas inom Europeiska unionen, säger Luciano Floridi.

   En stor ära för Skövde och Skaraborg

   Oskar MacGregor är lektor i kognitiv neurovetenskap vid Högskolan i Skövde och sammankallande för Högskolans nätverk för digital etik.

   – Det är en stor ära för oss vid Högskolan, liksom för Skövde och Skaraborg mer generellt, att få besök från en så framstående och internationellt renommerad forskare. Det är nog första gången vi gästas av en grundare för inte ett, utan två forskningsfält – i detta fall informationsfilosofi och informationsetik. Det är med mycket stor glädje och förväntan som vi ser fram emot att få ta del av vår hedersdoktors föreläsning, och att få visa honom Högskolan och staden Skövde, säger han.

   Föreläsningen hålls klockan 10:15-12:00 fredagen 20 maj i sal G110 på Högskolan i Skövde. Föreläsningen är öppen för allmänheten och kommer att hållas på engelska. Tillfället organiseras i samarbete med Högskolans nätverk för digital etik (NDE).

   Läs mer

   Italiensk filosof hedersdoktor vid Högskolan i Skövde

   *Luciano Floridi utsågs till Högskolans hedersdoktor 2020. På grund av pandemin sköts Högskolans akademiska högtid fram ett år, till 2021.  

   Kontakt

   Lektor i informationsteknologi

   Publicerad: 2022-05-16
   Senast ändrad: 2022-05-16
   Sidansvarig: webmaster@his.se