Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Tre spel kan vinna 2021 års SAGA-pris

   Publicerad 11 oktober 2021

   För nionde året i rad delas Skövde Academic Game Award (SAGA) ut i samband med Sweden Game Conference. Tre dataspel, skapade av studenter vid Högskolan i Skövde, är nominerade och har chans att vinna 20 000 kronor som delas ut av Skövde kommun. Vi har pratat med studenterna bakom To Hel and Back, Rise From the Ashes och Vimmel.

   To Hel and Back

   To Hel and Back är ett hack n’ slash*, roguelike**-spel med nordisk mytologi som tema. Spelet är fyllt med action och har utmanande gameplay.

   Storyn följer Sif Arnesdotter som har hamnat i Hel efter att ha blivit träffad av en pil från ett närliggande slag. Hon anser att det är ett misstag att hon har hamnat i Hel eftersom där hamnar de som inte dör en krigares död. Hon borde hamnat i Valhall. Fast besluten om att bestämma sitt eget öde tänker Sif försöka rymma från Hel, oavsett vad som krävs, men Hels invånare och dess härskarinna kommer inte göra det lätt för henne.

   – Vi känner oss extremt stolta och glada över att vara nominerade till SAGA! Att vara en av tre finalister gör oss stolta över vår insats så här långt och vi har höga förväntningar inför framtiden för To Hel and back.

   Gruppen bakom spelet kallar sig för 10 HP Studios. Namnet är inspirerat av en underhållande reaktion på en tidigare version av spelet. Studenternas mål med To Hel and Back var att skapa ett riktigt coolt spel som framförallt skulle vara ett fulländat, roligt spel.

   – Det hade varit fantastiskt om vi vann! Prispengarna skulle hjälpa oss med publicering och marknadsföring av spelet i framtiden. På så sätt kan vi få fler att ta del av spelupplevelsen vi skapat.

   To Hel and Back är fortfarande under utveckling och studenterna har, sedan spelredovisningen i våras, jobbat vidare med spelet under sommaren. En nyare version av spelet kommer att ställas ut på både den digitala och den fysiska expon under Sweden Game Conference.

   – Det går jättebra att ställa frågor till oss där samt ge feedback eller förslag om spelet. Vi kommer fortsätta utveckla To Hel and Back under året, och senare ska spelet publiceras på Steam.

   Det går att följa @10hpstudios på Twitter för att bli påmind om när en fullständig version av spelet släpps.

   Se trailer för To Hel and Back

   Testa och ladda ned spelet på 10 HP Studios itch-sida

   Rise from the ashes

   Rise from the Ashes

   Rise from the Ashes är en blandning av rollspel och klassiskt peka-och-klicka-äventyr i vilda västern. Du spelar som en dagdrivare som tvingas ställa upp som ny sheriff och försvara sitt lilla samhälle från ett gäng hämndlystna banditer som tagit över. Genom att hjälpa invånarna med uppdrag, och sprida sitt rykte som sheriff, samlar spelaren ledtrådar för att hitta och duellera mot banditerna i klassiska reflex-baserade spaghettiwestern-dueller.

   Rise from the Ashes utvecklades under endast sex veckor av fem studenter som kallar sig AAAFK. Gruppen skapade spelet redan under första läsåret på Högskolan, under kursen Spelprojekt 1.

   – Nomineringen kom verkligen som en chock! Vi har hört och sett mycket från Sweden Game Arena under vårt första år här, så vi var väl medvetna och intresserade av både konferensen och priset, men vi hade faktiskt inte en tanke på att vi skulle nomineras. Vi är alla starkt engagerade spelutvecklare med målet att skapa så bra spel som möjligt, så att sikta mot en hög nivå var naturligt för oss – men att vi skulle imponera redan första året med det här spelet var inte direkt planerat.

   – Vi ser det som ett bevis på att resurser, teknik och perfektion kanske inte alltid är det viktigaste, utan att man kan komma riktigt långt med grym samhörighet och en enad vision!

   Eftersom alla studenter var i början av sin utbildning när spelet skapades, har AAAFK inte fortsatt att utveckla spelet sedan kursens slut. Däremot stänger de inte dörren för att fortsätta göra spel tillsammans vid sidan av studierna. 

   – Härnäst kommer vi antagligen att arbeta med ett nytt koncept. Vi har flera spännande idéer och är sjukt glada över att vårt arbete med Rise from the Ashes uppmärksammas. Men vi förväntar oss inte en vinst. Det enda som spelar roll är att spelarna tycker att spelet är underhållande.

   Rise from the Ashes kommer kunna spelas under Sweden Game Conference, både på plats och på det digitala expot. Spelet går också att ladda ner via itch.io och Gamejolt.

   – Den versionen är egentligen bara en kort demo av vad vi skulle vilja göra, men vi hade blivit överlyckliga om besökarna ville spela igenom det. Och vi vill gärna höra vad alla tycker om det!

   Se trailer för Rise from the Ashes

   Testa och ladda ned spelet på AAAFK:s itch-sida eller på Gamejolt

   Vimmel

   Vimmel är ett spel för två till fyra spelare. Alla spelar som små rymdskepp och tävlar om vem som kan hitta flest föremål som är utspridda på en ö. Den största inspirationen är barnböckerna "Hitta Hugo". Precis som i böckerna är föremålen egentligen inte gömda, men på grund av mängden föremål som finns blir de svåra att hitta ändå. Spelet är tänk att spelas i soffan framför TV:n med familj och vänner i alla åldrar.

   Skaparna bakom Vimmel kallar sig för Abducted Cow Studios. Namnet, som betyder ”bortförd ko” får mer betydelse efter att man spelat igenom några omgångar av Vimmel.

   – Det känns otroligt bra att vara nominerade! Vi gjorde verkligen vårt yttersta för att Vimmel skulle bli så bra som möjligt och något vi kan vara stolta över. Att bli nominerade till SAGA känns som en bekräftelse på att vi lyckades med det. Sedan vore det såklart fantastiskt om vi vann också!

   Abducted Cow Studios kommer att delta på mässan under Sweden Game Conference och ställa ut Vimmel, men de har just nu inga planer på att fortsätta utvecklingen av spelet.

   – Däremot klickade vi väldigt bra som grupp så det är inte omöjligt att det kommer nya spel från oss i framtiden! Kom gärna förbi oss på mässan och säg hej.

   Se trailer för Vimmel

   Testa och ladda ned spelet på Abducted Cow Studios itch-sida

   Det går också att följa Abducted Cow Studios på Twitter

   SAGA-priset

   Läs mer om SAGA på Skövde kommuns webbplats.

   Ordlista

   *Hack n’ slash - spelgenre där striden ofta utkämpas med kortdistansvapen och mot flera fiender samtidigt 

   **Roguelike: kort förklarat – när spelarkaraktären dör får du börja om med en ny. Med de färdigheter du fick med dig från föregående spelomgång kämpar du för att ta dig längre varje gång du börjar om.

   Gå tillbaka till början av artikeln

   Publicerad: 2021-10-11
   Senast ändrad: 2021-10-11
   Sidansvarig: webmaster@his.se