Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Rebecca blev HR-chef knappt tre år efter examen

   Publicerad 14 april 2023

   Rebecca Honnér är idag chef för HR, ekonomi och varumärke på ett företag med ett tjugotal anställda. Det bara drygt två och ett halvt år efter sin examen från Högskolan i Skövde. – Jag har verkligen fått en perfekt start på arbetslivet. Det är en klar fördel att gå in i ett mindre bolag och få jobba både operativt och strategiskt, säger hon.

   Rebecca Honnér läste samhällsprogrammet med inriktning media på gymnasiet och visste inte riktigt vad hon ville arbeta med i framtiden.

   – Jag tänkte mig ett jobb med en mix av hårda och mjuka värden. Jag drömde om att bli fotograf, men ville ändå ha en bred utbildning. Jag började läsa media och kommunikation vid Lunds universitet, men på den första tentan blev jag underkänd två gånger. Det var inte min grej och för tidigt för mig att plugga vidare.

   Efter några olika servicejobb började Rebecca läsa pedagogik vid Göteborgs universitet, men det var inte heller rätt.

   – Det är inte ett misslyckande att byta inriktning, det är värre att inte våga byta riktning. Ju mer livserfarenhet man har, desto lättare tror jag det är att tackla studierna på högskola eller universitet.

   Hittade rätt utbildning

   Först när hon kom till Högskolan i Skövde och började läsa programmet personal, organisation och ledarskap kändes det rätt.

   – Utbildningen ger en bred bas att stå på och är en kombination av hårda värden såsom företagsekonomi och mjuka värden med bland annat psykologi. Att få det ekonomiska perspektivet på HR, känner jag är en stor fördel med POL-programmet.

   Hur var det att läsa på Högskolan i Skövde?

   – Jag gillade att högskolan inte är så stor, att man blir sedd och att klasserna är mindre. De som undervisade hade förankring i arbetslivet och man kommer nära lärarna. Det gjorde studietiden mer intressant. Jag vill också uppmuntra studenter att göra saker utanför studierna, vilket gör att man fokuserar på studierna under en begränsad tid och sen gör annat. Jag var med i ekonomföreningen Safir på Högskolan och även med och arrangerade studentmässan Framtid.

   Innan Rebecca var klar med sitt examensarbete stod det klart att hon fått jobb som redovisningskonsult på ett företag i Malmö. Men det blev inte så. På grund av covid-19-pandemin fick Rebecca skriva på sitt uppsägningsavtal - innan hon ens hade börjat. 

   – Det blev ju inte alls som jag tänkt, men jag hade verkligen jättetur för genom mitt nätverk fick jag tips om att företaget DVel i Lund letade efter någon som kunde arbeta med de administrativa uppgifterna.

   DVel är en av Sveriges största leverantörer av skräddarsydda testsystem för hårdvara och erbjuder även konsulttjänster inom området. De sökte en person som skulle arbeta administrativt med bland annat HR, ekonomi och marknadsföring. Kort efter examen började Rebecca jobba där och hon är den enda medarbetaren DVel haft som inte är ingenjör. Rebecca är nu en av tre i ledningsgruppen och sedan februari i år är hon chef för HR, ekonomi och varumärke. Hon stortrivs och känner att hon hittat rätt.

   – Ja, det har gått fort från att jag anställdes till att jag blev chef. Jag har verkligen fått chansen att ta ansvar och visa mitt driv. Det är verkligen häftigt att man blir lyssnad på och högt värderad även om man inte har många års erfarenhet. Det är en klar fördel med att börja arbeta i ett mindre bolag för här får jag jobba både långsiktigt och här och nu.

   Många olika delar inom HR

   Rebecca konstaterar att det händer mycket inom HR och att arbetet omfattar många olika delar.

   – HR är allt från lön till lagstiftning, arbetsmiljöfrågor, rekrytering och till att jobba för att behålla personal. Nu ser vi att människors beteenden och förhållande till arbetsplatsen ändras, inte minst efter pandemin. Jag tror att färre personer kommer acceptera att vara begränsade till en fysisk arbetsplats som tidigare.

   Vad är det viktigaste du tar med dig från utbildningen?

   – Perspektivseendet – jag lärde mig en massa om olika modeller som jag i arbetslivet nu kan koppla ihop och det ger en bredare förståelse till hur saker fungerar.

   Rebecca älskar att lära sig nya saker och kanske kommer hon någon gång läsa en magister- eller masterutbildning. Men nu stortrivs hon med jobbet som HR-chef och hon ägnar sig även åt ideellt arbete i föreningen Maskrosbarn för att stötta ungdomar som har det jobbigt hemma. På fritiden hittar man ofta Rebecca på gymmet eller under sommarhalvåret på golfbanan.

   Läs mer om programmet Personal, Organisation och Ledarskap

   Publicerad: 2023-04-14
   Senast ändrad: 2023-04-14
   Sidansvarig: webmaster@his.se