Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Högskolans forskning inspirerade på Nordisk batterikonferens

   Publicerad 15 april 2024

   Näringsliv och regioner från hela Norden samlades i Skövde för att accelerera den gröna omställningen under en batterikonferens på ASSAR. Högskolan i Skövdes forskare fanns på plats för att visa upp Högskolans forskning kopplad till omställningen.

   Ingemar Karlsson visar Mixed Reality på ASSAR

   Ingemar Karlsson vid Högskolan i Skövde visar hur Mixed Reality kan användas inom industrin.

   Den gröna omställningen har tagit fart i Skaraborg, bland annat genom Volvo Groups kommande battericellsfabrik i Mariestad. The Nordic Battery Collaboration och Business Region Skaraborg bjöd därför in Nordens viktigaste aktörer inom området till en stor batterikonferens för att accelerera den gröna omställningen.

   Konferensen genomfördes på ASSAR Industrial Innovation Arena 9-10 april.

   Studiebesök bland Högskolans forskning

   Konferensen agerade plattform för internationell dialog, samverkan mellan näringsliv och regioner och möjliggjorde utbyte av insikter och erfarenheter. Deltagarna fick under dag två göra ett studiebesök bland Högskolans forskningsdemonstratorer i det som kallas ASSAR Labs.

   På rundvandringen fick deltagarna lära sig mer om metoder för att kvalitetssäkra och optimera laser- och ultraljudssvetsade komponenter, se vad man kan göra i ett ESD-labb (en miljö som är skyddad mot elektrostatiska urladdningar). På menyn stod även AI-forskning som Högskolan gör tillsammans med processindustrin, forskning om mixed reality, virtuell ergonomi och insikter om vad omställningen innebär ur ett samhälleligt perspektiv.

   Kent Salomonsson visar lasersvetsning och CT-skanning på ASSAR

   Kent Salomonsson och Manfred Persson vid Högskolan i Skövde berättar om Högskolans forskning inom lasersvetsning och CT-skanning.

   – Det var oerhört roligt att träffa aktörer från olika delar av Norden som brinner för utveckling av nästa generations drivlinor. Både presentationer och paneldiskussioner var spännande och det var ett väldigt bra tillfälle för oss att visa upp vad vi håller på med på Högskolan i Skövde inom området. Fortsättningsvis kommer det att bli en stor utmaning att attrahera kompetens till Västra Götalandsregionen för att möjliggöra denna omställning och det är viktigt att vi inte bara tittar inom Norden och EU, utan även globalt för att säkerställa denna kompetensförsörjning, säger Kent Salomonsson, professor i maskinteknik.

   Läs mer på assarinnovation.se.

   Publicerad: 2024-04-15
   Senast ändrad: 2024-04-15
   Sidansvarig: webmaster@his.se