Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   ”Ta chansen – sök till INGENIUM Winter School!”

   Publicerad 10 november 2023

   Att Alicia Larsson sökte till INGENIUMs sommarskola var mest en slump. Men juniveckan i tyska Karlsruhe gav många erfarenheter och inte minst nya vänner runt om i Europa. – Ta chansen nu när du har den och sök till INGENIUMs Winter School, säger hon.

   Alicia Larsson satt på Högskolebiblioteket i Skövde tillsammans med några kompisar och pluggade. Men koncentrationen fanns inte där just då och hon gick istället in på Högskolans webb. Och det har hon inte ångrat. Informationen om INGENIUMs Summer School fick hennes uppmärksamhet och hon skrev sin ansökan.

   – Ja, jag sökte istället för att plugga och det var verkligen en spontanansökan, men det verkade så himla kul. Jag blev otroligt glad när jag blev uttagen.

   Alicia konstaterar att hon hade hört talas om INGENIUM, men inte riktigt förstått vad det stod för. Att det är en EU-finansierad allians mellan tio europeiska högskolor och universitet, där Högskolan i Skövde ingår som enda svenska lärosäte. Sommar- och vinterskolan inom INGENIUM kallas också för 10 Days of INGENIUM. De två tillfällena är lärosätesalliansens viktigaste möten, där personal och studenter från de tio universiteten inom INGENIUM får möjlighet att träffas. Både boende och resa står INGENIUM för.

   – INGENIUM Summer School var ännu bättre än jag hade trott. Det var otroligt kul att få träffa studenter från de andra nio länderna som ingår i alliansen. Vi var tre studenter från olika utbildningar som åkte från Högskolan i Skövde. Det var även en del personal från Högskolan med i Karlsruhe och Karin Jonegård, internationell koordinator, var med som vår mentor.

   Olika teman och vänner för livet

   INGENIUMs sommar- och vinterskolor har olika teman. Den kommande vinterskolan i februari 2024 har stort fokus på entreprenörskap, men även cybersäkerhet och hållbarhet, i somras var det ett interkulturellt tema. På schemat finns föreläsningar, utflykter och praktiska moment, men även middagar.

   – Vi pratade om allt från likheter och skillnader, sociala normer till jämställdhet och kulturkrockar. Vi hade även några lektioner i tyska och varje morgon kunde man vara med på yogan som hölls utomhus på campus. En av de praktiska uppgifterna var att vi skulle gå runt och upptäcka Karlsruhe, utan att titta på kartan i telefonen. Det var en rolig upplevelse, konstaterar hon.

   Nu läser Alicia näst sista terminen på programmet Kognitiv neurovetenskap – neuropsykologi och medvetandestudier. Det har gått ett tag sedan veckan i Karlsruhe.

   Vad tyckte du var det bästa med veckan i Karlsruhe?
   – Oj, det är svårt att bara säga en sak. Men det var nog att träffa studenter från andra länder och kulturer och universitet. Jag har fått vänner för livet!

   Hade du velat åka igen om du fick chansen?
   – Ja, det skulle jag jättegärna göra. Det var en otroligt rolig upplevelse.

   Vad vill du säga till studenter som funderar på att söka?
   – Ta chansen när ni har den. Tveka inte, utan bara sök! Är man det minsta intresserad av utlandsstudier så är det är ett bra tillfälle att uppleva, på kort tid, hur det kan vara att plugga utomlands

   Läs mer om INGENIUM Winter School (his.se/en)
   Ansökan till INGENIUM Winter School (his.se/en) (Ansök senast 20 november)

   Publicerad: 2023-11-10
   Senast ändrad: 2023-11-10
   Sidansvarig: webmaster@his.se