Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   UKÄ ger Högskolan godkänt på fem av sex områden

   Publicerad 26 januari 2022

   UKÄ har granskat kvalitetssäkringsarbetet Vid Högskolan i Skövde. UKÄ ger Högskolan omdömet ”godkänt kvalitetssäkringsarbete med förbehåll”. Högskolan får godkänt på fem av sex utvärderade bedömningsområden.

   Årets första snö på campus

   Universitetskanslersämbetet (UKÄ) utvärderar kvalitetssäkringsarbetet vid svenska högskolor och universitet. Vid en aktuell granskning av Högskolan i Skövdes kvalitetssäkringsarbete får lärosätet omdömet ”godkänt kvalitetssäkringsarbete med förbehåll”.

   UKÄ delar upp sin granskning i bedömningsområden som i sin tur bryts ned i det som kallas bedömningsgrunder. Det finns sex bedömningsområden och totalt 19 bedömningsgrunder. Högskolan uppfyller kraven för 16 bedömningsgrunder.

   – De tre bedömningsgrunder som vi inte har uppfyllt ligger inom samma bedömningsområde. Det är därför vi inte når ända fram inom det området. Men de brister UKÄ har identifierat arbetar vi redan med att utveckla. Därför är jag trygg i att vi kommer att få godkänt även inom det området när vi har gjort de justeringar vi behöver göra, säger Högskolans prorektor Lena Mårtensson.

   Högskolan har nu två år på sig att göra de justeringar som behövs.

   Förbättra systematiken i årlig programuppföljning

   De sex bedömningsområden som UKÄ utvärderar är: styrning och organisation, förutsättningar, utformning, genomförande och resultat, jämställdhet, student- och doktorandperspektiv samt arbetsliv och samverkan.

   Högskolan i Skövde får godkänt resultat inom alla områden utom inom området utformning, genomförande och resultat. Flertalet av de aktiviteter som Högskolan gör inom det här området får ett gott betyg av UKÄ. Till exempel de aktiviteter som rör utveckling, inrättande och avveckling av utbildningar, forskningsanknytning och arbete med utbildningarnas måluppfyllelse. Men inom detta bedömningsområde ryms också flera uppföljningsaktiviteter. En sådan handlar om den årliga uppföljningen av Högskolans utbildningsprogram. Här anser UKÄ att Högskolan bland annat bör förbättra systematiken i de rutiner och dokument som lärosätet använder.

   Bedömer systemet och inte utbildningarna

   UKÄ har inte utvärderat kvaliteten på utbildningarna utan det system Högskolan använder för sin egen kvalitetssäkring. Det samlade omdömet ges på en tregradig skala där kvalitetssäkringsarbetet kan få omdömet godkänt, godkänt med förbehåll eller ifrågasatt kvalitetsarbete.

   – På det stora hela ser det bra ut för oss. Vi har ett robust och väl fungerande kvalitetssäkringsarbete. Det är riggat på ett sätt som ger oss möjligheter att identifiera styrkor och utmaningar men vi behöver slipa på en del av ett område inom systemet. Det får vi ta som en del i arbetet med vår ständigt pågående kvalitetsutveckling, säger Lena Mårtensson.

   Under perioden 2017-2022 granskar UKÄ kvalitetssäkringsarbetet på alla svenska lärosäten. På Högskolekollen (uka.se) kan du se vilka resultat de olika universiteten och högskolorna får.

   Läs mer om Högskolan i Skövdes kvalitetssäkringsarbete.

   Prorektor/Professor i omvårdnad

   Publicerad: 2022-01-26
   Senast ändrad: 2022-01-26
   Sidansvarig: webmaster@his.se