Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Christian från Kanada är årets Global Swede

   Publicerad 25 maj 2021

   Christian Norrie från Kanada studerar sista terminen på masterprogrammet Data Science vid Högskolan i Skövde. Den 28 maj tar han emot utmärkelsen Global Swede, av Utrikesdepartementet och handelsminister Anna Hallberg.

   Global Swede är en hedersutmärkelse som varje år delas ut till utländska studenter som studerar i Sverige. Utmärkelsen ska bland annat uppmuntra studenterna att verka som ambassadörer för sitt lands relationer med Sverige, och inte minst som ambassadörer för Sverige som destination för högre utbildning.

   Årets Global Swede vid Högskolan i Skövde är Christian Norrie från Kanada. Han studerar just nu sista terminen på masterprogrammet Data Science och känner sig överraskad över att vara nominerad.

   – Jag har jobbat hårt de senaste två åren, men det känns ändå lite märkligt att finna mig själv i den här situationen. Jag känner mig hedrad över att bli vald till årets Global Swede och jag hoppas att jag kan representera Kanada och Sverige väl i framtiden.

   Han valde att göra sina masterstudier i Skövde eftersom det finns många kulturella likheter mellan Sverige och Kanada, samtidigt som Sverige är väldigt unikt.

   – Jag har alltid varit intresserad av att åka till Sverige. När jag undersökte vilket lärosäte jag skulle vilja läsa vid, så visste jag från början att jag ville åka Sverige, och Skövde verkade passa bra. Högskolan i Skövde har ett fint rykte och kvaliteten på högskole- och universitetsutbildningar i Sverige är väldigt hög.

   Lämnar spår i inlärningsprocessen

   I nomineringen står det att Christian Norrie har omfattande kunskap om sitt ämnesområde och alltid gör välgrundade tolkningar. Han ger riklig feedback och uppmuntran till sina klasskamrater och inspirerar på ett sätt som lämnar spår i hela inlärningsupplevelsen.

   Vad tänker du när du hör den här beskrivningen?

   – Det känns jättekul att höra. Jag har lagt ner enormt mycket tid och kraft i den här utbildningen och jag har verkligen riktig passion för ämnet. Covid-19 har gjort det senaste året ganska svårt, men jag och mina kursare på Data Science-programmet har verkligen stöttat varandra genom den här tiden. Vi lutar oss mot varandra för feedback och för att hitta vägar att lyckas.

   Digital ceremoni med minister

   Ceremonin där Global Swede delas ut den 28 maj hålls i år digitalt, där handelsminister Anna Hallberg kommer att medverka och tala till de nominerade studenterna. Även ambassadörerna från de nominerade studenternas hemländer är inbjudna.

   Syftet med ceremonin är att uppmärksamma utländska studenter och deras betydelse som ambassadörer för Sverige. Evenemanget ska entusiasmera och engagera studenterna till att behålla relationen med Sverige och sitt lärosäte efter avslutade studier. Studenterna som nomineras till Global Swede har utmärkt sig genom goda akademiska resultat, och har visat kreativitet, innovation och entreprenörskap inom sitt akademiska fält.

   Hela motiveringen:

   Christian Norrie är en enastående ambassadör för Högskolan i Skövde. Han har utmärkt sig under sina studier på masterprogrammet Data Science, på sätt som överraskar lärarna, genom att bidra med sin omfattande kunskap och välgrundade tolkningar. Hans intresse för etiska aspekter ger en ytterligare dimension till diskussionerna, då han beaktar det praktiska i resultaten. Som klasskamrat ger Christian riklig feedback, uppmuntran och inspiration, vilket lämnar spår i hela inlärningsupplevelsen.

   Publicerad: 2021-05-25
   Senast ändrad: 2021-05-25
   Sidansvarig: webmaster@his.se