Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Möt Högskolans doktorander inom området Hälsa i det digitala samhället

      Publicerad 17 januari 2024

      Hur påverkar digitalisering människors hälsa och välbefinnande? För ett år sedan fick Högskolan i Skövde forskningsrättigheter i ämnet Hälsovetenskap inom området Hälsa i det digitala samhället. Nu bedriver fem doktorander forskning inom området.

      Forskningen har fokus på hur människors hälsa och välbefinnande påverkas och kan stödjas av digitaliseringen. Gemensamt för de fem doktoranderna är att de bedriver sin forskning med ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt och i samverkan med andra samhällsaktörer. Vi bad våra fem doktorander i ämnet Hälsovetenskap inom forskningsområdet Hälsa i det digitala samhället att kort berätta om sin forskning.

      Sofie Blixt utvärderar arbetet med digitala samtal och dess inverkan på äldres välbefinnande

      – Jag forskar inom projektet DigiKRAFT som är en interventionsstudie där vårdpersonal utbildas till att ge personer som bor på äldreboende Reflekterande Kraft-givande samtal med stöd av den digitala plattformen ”Digitala samtal”. Syftet med avhandlingsarbetet är att utvärdera och beskriva erfarenheter av hur DigiKRAFT kan implementeras i kommunal hälso- och sjukvård. Vilken inverkan samtalen kan ha på äldre personers välbefinnande, liv på äldreboende, upplevelse av ofrivillig och/eller existentiell ensamhet samt vårdarnas erfarenheter av att genomföra Reflekterande KRAFT-givande samtal.

      Annie Axelsson undersöker digitala lösningar vid akutmottagningen

      – I min forskning tittar jag på hur patienter och personal påverkas när vi implementerar nya digitala lösningar på akutmottagningen i Skövde. Min forskning kommer att fokusera på digitala lösningar kopplade till inflödet och genomflödet på akutmottagningen. Det första delprojektet ska kartlägga vad patienter gjort innan de kommer till akutmottagningen och om de har eller skulle vilja använda digitala stöd inför deras besök. 

      Sanela Huskic Beslics arbete ska upptäcka tidiga symptom på hjärtsvikt med hjälp av sängsensorer

      – Min forskning handlar om att undersöka om Safebase sängsensorer kan vara till stöd för patienter med hjärtsvikt i ordinärt boende. Förhoppningen är att upptäcka tidiga symtom på försämring av hjärtsvikt och på så sätt initiera behandling i hemmet, innan patienten blir så försämrad så att hen behöver uppsöka sjukhus.

      Elisabeth Berglund Kristiansson vill främja hälsa och motverka ofrivillig ensamhet med hjälp av digitalt stöd

      – Mitt forskningsprojekt handlar om Digitalt stöd för att öka meningsfullhet och sociala aktiviteter för äldre personer inom kommunal omsorg. Studierna görs i samverkan med Skövde kommun. Avhandlingen kan komma att bidra till kunskap i kommuners olika verksamheter och tjänster där stöd utvecklas för äldre personer som önskar hjälp med sina digitala verktyg och lärandet för ökad digital kompetens i syfte att främja hälsa och motverka ofrivillig ensamhet.

      Åsa Gamgam Leanderz undersöker faktorer som påverkar den existentiella hälsan hos nyblivna föräldrar

      – Min forskning fokuserar på föräldrars existentiella hälsa i det digitala samhället. Jag har genomfört intervjuer med blivande och nyblivna mammor och pappor. Jag är nyfiken på deras existentiella funderingar och vill veta vad som får nyblivna föräldrar att må bra samt faktorer som bidrar till deras hälsa såväl positivt som negativt.

      Kontakt

      Professor i folkhälsovetenskap

      Professor i hälsovetenskap

      Publicerad: 2024-01-17
      Senast ändrad: 2024-01-17
      Sidansvarig: webmaster@his.se