Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Muriel Beser Hugosson ska höras som rektorskandidat

   Publicerad 13 april 2022

   Nu är det klart vilken kandidat som ska höras i arbetet med att rekrytera en ny rektor till Högskolan i Skövde. Kandidaten är Muriel Beser Hugosson som idag är professor och skolchef på KTH i Stockholm.

   Muriel Beser Hugosson är idag skolchef på KTH.

   Högskolan i Skövde arbetar med att rekrytera en ny rektor som ska tillträda den 1 januari 2023. Styrelsen har nu beslutat hur det så kallade hörandet ska gå till. Samtidigt har rekryteringsgruppen beslutat vilken kandidat man för fram till hörandet. 

   Den kandidat som ska höras blir Muriel Beser Hugosson. Hon är idag professor vid KTH i ämnet Transportmodellering. Sedan 2016 är hon också skolchef för KTH:s skola för arkitektur och samhällsbyggnad.

   Flera bra kandidater  

   Ordföranden i Högskolans styrelse, Kerstin Norén, leder rekryteringsgruppen. Hon berättar att gruppen har intervjuat flera goda kandidater till rektorsuppdraget. Efter att ha övervägt och diskuterat med varandra har gruppen dock beslutat att Muriel Beser Hugosson är den person som gruppen vill föra fram till hörandet.

   – Muriel är just nu chef för en akademisk organisation med något färre studenter men fler anställda än Högskolan i Skövde. Hon har en forskarbakgrund men har också arbetat som konsult inom näringslivet. Sammantaget ser vi därmed att hon har både de yrkesmässiga, akademiska och personliga egenskaper som vi menar att en rektor för Högskolan i Skövde behöver ha, säger Kerstin Norén.

   Hörandet sker 29 april

   Av högskoleförordningen framgår att ett hörande alltid ska äga rum innan en ny rektor för en högskola tillsätts. Hur hörandet ska gå till beslutar dock Högskolans styrelse.

   Styrelsens beslut innebär att hörandet av Muriel Beser Hugosson kommer att äga rum den 29 april och ska vara öppet för alla Högskolans medarbetare och studenter. Efter hörandet har man möjlighet att lämna skriftliga synpunkter på kandidaten. Hörandet och de synpunkter som kommer in utgör sen grunden för det fortsatta rekryteringsarbetet.

   – Nästa styrelsemöte är i juni. Fram till dess får vi utvärdera resultatet av hörandet och de inkomna synpunkterna. Vid mötet i juni kan vi sedan besluta om nästa steg i rekryteringsprocessen, avslutar Kerstin Norén.

   Publicerad: 2022-04-13
   Senast ändrad: 2022-04-13
   Sidansvarig: webmaster@his.se