Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   AI för mellanstadiet och sötvattenmusslor - ForskarFredag i Skövde

   Publicerad 26 september 2022

   Under vecka 39 går det att delta i fler än hundra aktiviteter under Sveriges mest spridda vetenskapsfestival ForskarFredag. Från Högskolan i Skövde kan du den 30 september möta forskare i bland annat cybersäkerhet och biovetenskap. Det blir också en rad aktiviteter för skolelever och gymnasieungdomar på teman som artificiell intelligens och framtidens sjukvård.

   Bilder från Forskarfredag 2021 på Assar

   – Med ForskarFredag vill vi visa att alla kan ta del av vetenskap och forskning – och i år går det äntligen att vara på plats igen! Nu välkomnar vi skaraborgarna till Högskolan och våra samarbetspartners för att ta del av en rad olika aktiviteter. Där kommer det ges möjlighet att prata direkt med forskarna för att förstå hur forskning går till och varför den är viktig, säger Christian Boström som är forskningskommunikatör på Högskolan i Skövde.

   ForskarFredag 2022 har det övergripande temat En bättre och friskare värld. Festivalprogrammet är späckat med spännande programpunkter för människor i hela landet, både på plats och online. Högskolan i Skövde medverkar under fredagen den 30 september med flera aktiviteter och alla är gratis att delta i.

   Stor bredd – Allt från sötvattenmusslor till cybersäkerhet

   På ASSAR industrial innovation arena arrangeras Näringslivsfrukost tillsammans med Näringslivsforum Skövde. Detta på det aktuella temat cybersäkerhet. Tre forskare kommer i tre, korta presentationer berätta mer om vad privatpersoner, företag och andra organisationer kan göra för att motverka cyberbrott.

   På Da Capo i Mariestad anordnar Högskolan tillsammans med Vänerns vattenvårdsförbund och Laxfond Vänern Vänerdagen där forskare från Högskolan kommer berätta om vad sötvattenmusslor kan säga om hur Vänern mår. Medverkar gör även Länsstyrelsen och representanter från Mariestads kommun och Vänerenergi. Det blir en heldag med intressanta föredrag och studiebesök vid Tidans nya kvillområden.

   AI för mellanstadiet

   Alla Skaraborgs mellanstadieelever har bjudits in till en aktivitet som går under namnet AI i vardagen. Tillsammans med Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik vid Högskolan i Skövde och Balthazar Science Centers pedagoger kommer skoleleverna utforska vad AI är och vilka möjligheter tekniken erbjuder. Aktiviteten sker online och klasserna deltar i en workshop från sina klassrum. På Balthazar blir det även ett program för gymnasieelever på samma tema.

   Studiebesök på Skaraborgs Hälsoteknikcentrum

   Skaraborgs Hälsoteknikcentrum är en samverkansarena, testbädd och kunskapscenter på Högskolan i Skövde för olika aktörer i samhället med fokus på innovation, forskning och utbildning. På ForskarFredag välkomnas nästan 200 gymnasieelever från Skaraborgs vård- och omsorgsprogram till en guidad tur där de får möjlighet att prata med forskare inom omvårdnad, testa teknik och få en inblick i framtidens sjukvård.

   – Vi vill med ForskarFredag visa att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb, säger Christian Boström, forskningskommunikatör på Högskolan i Skövde.

   En del av European Researchers’ Night

   Vetenskapsfestivalen ForskarFredag startade 2006 som en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night, och delfinansieras av EU:s Horisont Europa. Den 30 september 2022, träffas forskare och allmänhet i över 25 länder i hela Europa och närliggande länder.

   För mer information besök www.his.se/forskarfredag eller www.forskarfredag.se.

   Kontakt

   Forskningskommunikatör

   Publicerad: 2022-09-26
   Senast ändrad: 2022-09-26
   Sidansvarig: webmaster@his.se