Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Högskolan med i nätverket Scholars at Risk

   Publicerad 19 april 2022

   Scholars at Risk värnar om den akademiska friheten runt om i världen och arbetar för att ge skydd åt forskare och lärare som inte kan vara verksamma i sina hemländer. Nätverket består av 500 universitet och finns i 40 länder. Sedan slutet av mars ingår även Högskolan i Skövde.

   Sidan av E-huset

   Scholars at Risk (SAR) är ett nätverk som arbetar för att främja den akademiska friheten i världen. I många länder riskerar forskare och lärare att bli diskriminerade, censurerade, hotade eller förföljda. SAR:s syfte är att ge skydd åt akademiker i sådana utsatta situationer.

   Högskolan i Skövde ingår i nätverket sedan slutet av mars. Det innebär att en akademiker som behöver skydd, och som är listad på SAR:s lista, skulle kunna erbjudas anställning på Högskolan i Skövde.

   – Om vi ser att en forskare eller lärares verksamhetsområde matchar med något av våra ämnen på Högskolan i Skövde har vi möjlighet att ta emot hen och, förutsatt att det finns finansiering, erbjuda en kortare anställning, säger Mikael Ejdebäck, vicerektor med ansvar för internationalisering.

   I linje med HRS4R

   Högskolan i Skövde är ett av fjorton lärosäten i Sverige som fått godkänt av EU-kommissionen att få använda utmärkelsen HR-excellens inom forskning, HRS4R. Det betyder att Högskolan uppfyller EU:s högt ställda kvalitetsmål inom områden som rekrytering, personalvård, kompetensutveckling och arbetsmiljö när det gäller forskare. Att Högskolan nu också är en del av SAR är helt i linje med arbetet med HRS4R.

   – I HRS4R finns fyra områden. Under området ”Etiska principer och professionellt ansvar” finns ”forskningens frihet” som en punkt. Hittills har vi inte haft några planerade aktiviteter inom det, men att vi nu går med i SAR gör att vi därigenom kan bidra till forskningens frihet, säger Cecilia Harryson, HR-specialist och kontaktperson för SAR på Högskolan.

   Nätverket Scholars at Risk består av 500 universitet i 40 länder. I Sverige är 26 lärosäten med i nätverket, och det finns även medlemmar i form av vetenskapsakademier, forskningsinstitut och fackförbund. Den svenska delen av SAR koordineras av Göteborgs universitet.

   Kontakt

   Bitr. HR-chef/Bitr. avd. chef AFSI

   Vicerektor för internationalisering/Bitr. professor i biovetenskap

   Publicerad: 2022-04-19
   Senast ändrad: 2022-04-19
   Sidansvarig: webmaster@his.se