Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Pilotexperiment lockade franska Maud till Högskolan

   Publicerad 18 juli 2022

   Maud Contardo är från Frankrike, men under några månader har hon varit i Skövde. Hon har fått ett Erasmus+-stipendium för att kunna genomföra ett experiment inom kognitiv neurovetenskap på Högskolan.

   Förra sommaren var Maud Contardo i Sverige för första gången och hon tyckte om landet. Både naturen och kulturen tilltalade henne och hon ville gärna åka hit igen.

   – När jag fick möjlighet att åka tillbaka genom ett Erasmus+-stipendium tvekade jag inte, säger hon.

   Hemma i Frankrike läser Maud en masterutbildning inom neurovetenskap, men valde att förlägga sin praktik till Högskolan i Skövde. Tillsammans med Andreas Kalckert, lektor i kognitiv neurovetenskap har hon genomfört ett pilotexperiment inom virtuell verklighet (VR).

   – Deltagarna i experimentet får en illusion av att ha en ny kropp. Det är ett känt experiment, men nytt för Högskolan i Skövde då man inte haft möjlighet att använda sin nya VR-utrustning i det här syftet. Målet med experimentet var att studera känslan av att ha en ny kropp och förstå medvetenheten i den, förklarar Maud.

   Hur gick det experimentet till?

   – Det var studenter från Högskolan som ställde upp som deltagare i experimentet. Tack vare dem kunde vi slutföra experimentet och några av deltagarna upplevde en stark illusion. Vi fick mycket bra resultat och är riktigt nöjda med att kunna validera allt förarbete som gjorts. Det öppnar faktiskt upp för många nya perspektiv för framtida forskning baserad på helkroppsillusionen.

   Pilotexperiment gav också Maud Contardo och Andreas Kalckert möjlighet att peka på vad som bör förbättras eller förändras, för att få en ännu bättre precision i studier om kognitiva processer.

   Är du nöjd med resultatet?

   – Resultaten vi fick var riktigt intressanta och i linje med våra antaganden, men också oerhört spännande. Det väcker verkligen intresse för att göra mer djupgående studier, och även med ett större antal deltagare.

   Vad ska du göra nu?

   – Efter att ha lämnat Skövde i slutet av vårterminen reste jag runt i Sverige, men är nu tillbaka i Frankrike. I september kommer jag att påbörja mitt sista år av masterprogrammet och sen kommer jag förhoppningsvis kunna fortsätta resa, kanske upptäcka nya länder genom praktikplatser. Jag har inte riktigt bestämt det ännu, men jag hoppas att jag snart är tillbaka i Sverige igen, då jag verkligen trivdes där och på Högskolan i Skövde.

   Publicerad: 2022-07-18
   Senast ändrad: 2022-07-18
   Sidansvarig: webmaster@his.se