Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Högskolan i Skövde startar höstterminen i hybridläge

      Publicerad 2 juni 2021

      Hybridundervisning fram till och med 3 oktober. Därefter vanlig undervisning på campus resten av terminen. Det är Högskolan i Skövdes plan för höstterminen 2021.

      Campus en försommardag, G-huset i bakgrunden

      Högskolan i Skövde planerar för en återgång till campus under hösten 2021. Återgången kommer dock att ske stegvis. Sedan tidigare är det beslutat att sommarterminen ska genomföras på distans om möjligt och campus vid behov. Det beslutet ligger fast. Högskolan väljer därefter att använda sig av en hybrid mellan campus- och distansundervisning under höstterminens första veckor.

      Hybridläge till 3 oktober

      Från den 30 augusti till och med 3 oktober ska alla föreläsningar som samlar fler än 50 studenter hållas som distansundervisning. Den 4 oktober tas begränsningen bort och då övergår Högskolan till vanlig campusundervisning.

      – Om du som student är antagen till en campusbaserad utbildning ska du alltså planera för att utbildningen ges på plats i Skövde. Men, du kan få inleda dina studier på distans under terminens första veckor, säger Högskolans rektor Lars Niklasson.

      En avvägning

      Högskolan i Skövdes förhållningssätt till höstterminen är baserat på dels smittskyddshänsyn, dels omsorg om studenterna.

      – Ingen student söker en campusutbildning i Skövde för att sedan tvingas sitta ensam och studera på distans från sitt studentrum vecka efter vecka. Det berövar studenten hela mervärdet med en campusutbildning. Vi vet också att det påverkar många studenter negativt, säger Lars Niklasson.

      Studenternas situation var också en viktig anledning till att regeringen den 1 juni tog bort rekommendationen om distansundervisning för universitet och högskolor.

      – Det känns bra att rekommendationen är borttagen. Även om vi inte ska rusa tillbaka till campus, kan vi återgå stegvis. Jag hoppas att vi nu har hittat en bra modell för återgången, säger Lars Niklasson.

      Högskolan i Skövde har valt att låta 50-personersbegränsningen gälla under hela september. På det sättet harmonierar tiden på hybridläget med regeringens plan för avveckling av restriktioner för övriga samhället.

      ”Vi har lärt oss mycket”

      Lars Niklasson bedömer att det kommer att förkomma en hel del distansutbildningsmoment på Högskolan i Skövde även efter den 3 oktober. Men skälen till detta kommer inte att ha med pandemin att göra.

       – Under tiden med påtvingad distansundervisning har vi lärt oss mycket. Vi vet nu att vissa utbildningsmoment faktiskt kan bli bättre online än i en föreläsningssal. Vi kan därför mycket väl fortsätta använda oss av distansmoment i campusutbildningar. Men då gör vi det av pedagogiska skäl, inte för att vi är tvingade till det, säger Lars Niklasson.

      Försätter med smittskyddsåtgärder

      Under vårterminen har Högskolan använt sig av en mängd smittskyddsåtgärder vid den lilla del undervisning som har hållits på campus. Till exempel har studenter och lärare använt visir vid vissa moment där det har varit svårt att hålla avstånd.

      – Den här typen av skyddsåtgärder får vara kvar under höstterminens första del. Sen får pandemiläget avgöra när det är dags att ta bort dem, säger Lars Niklasson.

      Antagningsbeskedet till de utbildningar som startar till höstterminen skickas ut den 16 juli.

      Kontakt

      Rektor

      Publicerad: 2021-06-02
      Senast ändrad: 2021-06-02
      Sidansvarig: webmaster@his.se