Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   2 500 får en plats på Högskolan i Skövdes programutbildningar

   Publicerad 16 juli 2021

   Idag sänds antagningsbeskedet ut till alla som sökt en högre utbildning till hösten. Högskolan i Skövde antar cirka 2 500 personer till sina programutbildningar.

   En grupp glada studenter pluggar tillsammans i E-huset.

   Denna nyhet uppdaterades med korrigerade siffror den 16 juli 14:19
   ---

   2 455 personer får idag ett besked om att de har antagits till en programutbildning på Högskolan i Skövde. Det ungefär 4 procent färre än motsvarande urvalsomgång 2020 men fortfarande 21 procent fler än 2019.

   – Pandemin har påverkat arbetsmarknaden negativt och regeringen har satsat på högre utbildning för att motverka nedgången. Det syns även i våra antagningssiffror. Även om vi inte antar riktigt lika många studenter till programutbildningarna i år, jämfört med samma omgång föregående år, är antagningstalet ändå högt, säger Högskolans prorektor Lena Mårtensson.

   Antalet antagna till de fristående kurserna går upp med drygt 9 procent jämfört med motsvarande omgång föregående år. På Högskolan i Skövde antas 3 582 personer till fristående kurser i den nu aktuella omgången.

   – Antalet antagna till fristående kurser brukar variera kraftigt år från år. Men kurserna är ett viktigt verktyg i arbetet med det livslånga lärandet. Därför är det positivt att vi gör fler antagningar till dessa i år, säger Lena Mårtensson.

   De som nu har fått ett positivt antagningsbesked har fram till den 23 juli på sig att tacka ja eller nej till sin utbildningsplats. Därefter görs ytterligare ett urval som publiceras den 29 juli.

   Startar i hybridläge

   Efter att nästan bara ha haft distansundervisning under våren planerar nu Högskolan i Skövde för en återgång till campus under hösten 2021. Återgången kommer dock att ske stegvis. Från den 30 augusti till och med 3 oktober ska alla föreläsningar som samlar fler än 50 studenter hållas som distansundervisning. Om allt sen går enligt plan tas begränsningen bort den 4 oktober och då övergår Högskolan till vanlig campusundervisning.

   – Det här innebär att du som nu antas till en campusbaserad utbildning ska planera för att utbildningen också ges på plats i Skövde. Men du kan få inleda dina studier på distans under terminens första veckor, säger Lena Mårtensson.

   Kan finnas möjlighet till sen anmälan

   Det är nu försent att söka till de allra flesta utbildningar på Högskolan som startar till hösten. Det finns dock vissa utbildningar som ännu inte fyllt alla sina platser. Till dessa kan det finnas möjlighet att göra en så kallad sen anmälan. På de olika kurs- och programsidorna under his.se/utbildning går det att se vilka utbildningar som har öppet för sen anmälan.

   Publicerad: 2021-07-16
   Senast ändrad: 2021-07-16
   Sidansvarig: webmaster@his.se