Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      ASSAR får fortsatt finansiering 2021-2022

      Publicerad 15 februari 2021

      ASSAR Industrial Innovation Arena får fortsatt finansiering från Västra Götalandsregionen (VGR) för åren 2021-2022. Målet med projektet är att fortsätta stärka konkurrenskraften för den tillverkande industrin och teknikbolagen i Skaraborg.

      Bilden får endast användas i ASSAR-sammanhang

      Beslutet om finansiering med 10 miljoner kronor fattades fredagen den 29 januari av VGR. ASSAR har sedan tidigare fått godkänd finansiering för åren 2021-2022 från Skaraborgs kommunalförbund, Skövde kommun och Europeiska regionala utvecklingsfonden. Tillsammans med Västra Götalandsregionen rör det sig om en total projektfinansiering på knappt 30 miljoner kronor för 2021-2022.

      – Vi är väldigt glada över det positiva beslutet från VGR som gör att vi kan fortsätta satsningen och det arbete vi dagligen driver tillsammans med företagen. Det kommer kontinuerligt ny teknik, nya användningsområden och nya forskningsresultat där ASSAR som projekt har stor möjlighet att fortsätta utveckla och stärka de tillverkande företagen och teknikbolagen i regionen, säger Tanja Lundberg, projektledare för ASSAR Industrial Innovation Arena.

      Stöttat 300 företag på tre år

      ASSAR har de första tre åren arbetat med cirka 300 företag i regionen, varit på 1500 företagsbesök och arrangerat seminarium, workshops och nätverksträffar för cirka 14 000 personer. Parallellt med företagsarbetet har även den fysiska arenan utvecklats från tomma lokaler till en innovationsmiljö i världsklass med den senaste tekniken och forskningen.

      – Vi tar med oss många lärdomar, erfarenheter och arbetssätt som vi utvecklat tillsammans med företagen under de första tre åren. Nu och de närmaste två åren är vårt huvudfokus dels på aktiviteter och utvecklingsarbete med företagen, och dels det arbete vi gör runt om i regionen för att komma ut till fler företag och arbeta med dem på plats. Vi kommer också fokusera mer på forskningssamverkan – med tyngd på tillämpning av resultat och tillgängliggörande, säger Tanja Lundberg.

      Elektriska drivlinor och cirkulär verksamhet

      De områden som projektet kommer att fokusera på under 2021-2022 är omställning till elektriska drivlinor, produktutveckling, produktionseffektivisering och automation – med fokus på rekonfigurerbarhet och flexibla produktionssystem, kompetensförsörjning, marknad, affärsmodellsinnovation, omställning till en mer cirkulär verksamhet och digitalisering.

      – ASSAR har utvecklats till en samverkansmiljö med tillverkande företag, deras leverantörer och akademiska partners vilket är en avgörande faktor för att kunna stärka våra positioner i den internationella konkurrensen. Det förbereder oss även för det stora industriella skifte som elektrifieringen av fordon innebär och är ett bra exempel på hur nätverk skapas i och kring science parks i Västra Götaland som stärker konkurrenskraften i sektorer där många är anställda, säger Kristina Jonäng, ordförande regionutvecklingsnämnden i VGR.

      ASSAR – en samverkansplattform för stark industri

      Projektet ASSAR Industrial Innovation Arena har som syfte att stärka konkurrenskraften för den tillverkande industrin i Skaraborg. Projektet genomförs i samverkan mellan IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB och Högskolan i Skövde. Med som initiativtagare till ASSAR är även Powertrain Engineering Sweden AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen som båda parter även är aktiva i den fysiska innovationsmiljön.

      Kontakt

      Lektor i datavetenskap

      Publicerad: 2021-02-15
      Senast ändrad: 2021-02-15
      Sidansvarig: webmaster@his.se