Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Sweden Game Conference blir digital

   Publicerad 4 september 2020

   Mycket har förändrats under det senaste året och så har även Sweden Game Conference som i år hålls den 21–23 oktober. Konferensen kommer till stor del att ske online, förutom för dataspelsutvecklingsstudenter från Högskolan i Skövde som kan ta del av innehållet på plats. – Det har varit ett år som på många sätt skiljer sig från tidigare år, där vi fortsatt vill erbjuda liknande möjligheter som vi har gjort under tidigare konferenser, säger Magnus Ling, projektledare för Sweden Game Arena.

   Under åren har Sweden Game Arena skapat nya kontakter och utökat sitt nätverk genom sitt deltagande på internationella konferenser och mässor inom dataspelsbranschen. Dessa kontakter kommer ha en viktig roll när Sweden Game Conference detta år kommer ha en digital närvaro.

   – Vi kommer att synliggöra startups inom den svenska dataspelsbranschen i ett internationellt sammanhang genom Sweden Game Conference. Det gör vi genom att även bjuda in bolag och kluster utanför vårt eget community, där vi tillsammans skapar förutsättningar för svenska dataspelsbolag att växa och utvecklas, säger Magnus Ling.

   Digitalt expo

   Sweden Game Conference inleds den 21 oktober med fokus på startups och indieutvecklare. Förutom föreläsningar och paneler erbjuder Sweden Game Arena matchmaking, pitchning och ett digitalt expo där de presenterar sina spelprojekt för internationella investerare, förläggare och media inom branschen.

   Gemenskap

   Den 22–23 oktober bjuds dataspelsutvecklingsstudenter på Högskolan i Skövde in till ASSAR Industrial Innovation Arena i Science Park Skövde för att kostnadsfritt ta del av intressanta föredrag och paneler kopplat till studenternas programinriktning. Innehållet går även att ta del av online för de som inte har möjlighet att delta på plats.

   – Sweden Game Conference blir annorlunda i år på grund av Coronapandemin. Vi vill ändå skapa känslan av gemenskap och personligt möte för dataspelsutvecklingsstudenterna på Högskolan i Skövde, och bjuder därför in dem till ASSAR Industrial Innovation Arena för föreläsningar och aktiviteter under begränsade former, säger Per Backlund, professor på Högskolan i Skövde.

   Mer information om konferensen finns på swedengameconference.se

   Kontakt

   Projektledare

   Publicerad: 2020-09-04
   Senast ändrad: 2020-09-04
   Sidansvarig: webmaster@his.se