Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Kraftig ökning av ansökningar till Högskolan i Skövde

   Publicerad 17 april 2020

   Antalet ansökningar till de utbildningsprogram på Högskolan i Skövde som startar till hösten ökar kraftigt jämfört med föregående år. Antalet förstahandssökande till utbildningsprogrammen har gått upp med hela 12 procent. Regeringens satsning på bristyrken, i spåren av coronakrisen, gör dock att det finns platser kvar på vissa utbildningar. Detta gäller bland annat ingenjörsutbildningarna som det fortfarande går att söka till.

   Ansökan till höstens universitets- och högskoleutbildningar stängde under natten till torsdag 16 april. Enligt de preliminära beräkningar Universitets- och högskolerådet (UHR) gjort, är det 13 procent fler personer som har sökt en högre utbildning på något av landets lärosäten till hösten 2020 jämfört med hösten 2019.

   Klokt agerande

   Ökningen på nationell nivå syns även på Högskolan i Skövde. Antalet ansökningar till Högskolans utbildningsprogram har ökat med 25 procent, jämfört med föregående år medan antalet förstahandssökande till programmen har ökat med 12 procent.

   – Vi var förberedda på en ökning, men kanske inte att den skulle bli så här stor. Vi står beredda att ta emot studenterna och ge dem bästa tänkbara utbildning så de kan stå starka på en framtida arbetsmarknad. De studenter som nu har sökt till högskolor och universitet agerar klokt. De investerar i en utbildning nu när arbetsmarknaden är svag, det kommer både de och samhället att ha stor nytta av framöver, säger Högskolan i Skövdes rektor Lars Niklasson. 

   När det gäller Högskolan i Skövdes utbildningsprogram har sjuksköterskeprogrammet flest antal förstahandssökande följt av det folkhälsovetenskapliga programmet. Flera av dataspelsprogrammen har också många förstahandssökande.

   Fortfarande möjlighet att söka

   Även om ansökningarna till Högskolan i Skövde generellt har ökat finns det fortfarande möjlighet att söka till vissa utbildningar, hit hör till exempel ingenjörsutbildningarna.

   – Ingenjörer är ett bristyrke och regeringen har vårpropositionen satsat ytterligare resurser för att bland annat bygga ut ingenjörsutbildningarna. Även här på Högskolan har vi under senare år utvecklat och byggt ut för att kunna utbilda fler ingenjörer. Därför stänger vi inte antagningen till ingenjörsutbildningarna nu, utan håller den öppen ett tag till. Den som är intresserad av att bli ingenjör ska därför ta chansen, gå in på vår webbplats och titta på vilken utbildning som passar, säger Lars Niklasson.

   Antagningsbeskedet för den som nu har ansökt kommer den 9 juli.  

   De fem program på Högskolan i Skövde med flest antal förstahandssökande

   • Sjuksköterskeprogrammet
   • Folkhälsovetenskapligt program
   • Socialpsykologiskt program
   • Dataspelsutveckling – programmering
   • Dataspelsutveckling – design
   Publicerad: 2020-04-17
   Senast ändrad: 2020-04-17
   Sidansvarig: webmaster@his.se