Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Högskolan i Skövde utökar distansundervisningen

      Publicerad 5 november 2020

      Distansundervisning om möjligt och campusundervisning om det behövs. Situationen med ökad smittspridning av coronaviruset i Västra Götaland gör nu att Högskolan i Skövde utökar distansundervisningen.

      Campus under solig höstdag

      Antalet fall av covid-19 ökar i hela Västra Götaland. Den rådande situationen med ökad smittspridning gör nu att Högskolans rektor, Lars Niklasson, uppmanar Högskolans institutioner att öka graden av distansundervisning.

      – Det förändrade coronaläget gör att vi behöver ändra vårt grundläggande förhållningssätt för att ta det samhällsansvar vi är skyldiga att ta. Vi behöver nu tänka distansundervisning om det är möjligt och campusundervisning om det behövs. Det här förhållningssättet ska gälla resten av terminen, säger Lars Niklasson.

      Sedan starten på höstterminen har Högskolan i Skövde av coronaskäl haft en reducerad nivå av campusundervisning. Alla föreläsningar för över 50 personer har getts på distans. Den uppmaning som Högskolans rektor nu ger institutionerna innebär att antalet studenter på campus minskas ännu mer.

      Olika på olika institutioner

      Det nya ställningstagandet från rektor Lars Niklasson ger Högskolan i Skövdes fem institutioner möjlighet att själva avgöra vilka utbildnings- och examinationsmoment som under den resterande delen av höstterminen kan konverteras från campus till distansform. Hur stor del av undervisningen som blir på distans kommer att skilja sig åt mellan olika institutioner, men också mellan olika utbildningar och kurser.

      – Det finns utbildnings- och examinationsmoment som inte kan utföras på distans, även om vi skulle vilja det. Det kan bero på att det inte går att ändra i planeringen på så kort tid, att utbildningen kräver en viss utrustning som finns på Högskolan eller att rättssäkerheten vid en tentamen inte går att upprätthålla vid distans, förklarar Lars Niklasson.

      Högskolan är öppen

      För Högskolans studenter kommer det tydligt framgå på deras scheman vad som gäller, om det är undervisning/examinationer på campus eller med digitalt stöd på distans. Högskolan är öppen som vanligt, men högskolebiblioteket minskar sina öppettider tillfälligt med anledning av de skärpta allmänna råden. Högskolans lokaler är sedan tidigare anpassade för att minska risken för smittspridning med bland annat ändrad möblering, utökad städning, plexiglasskydd vid diskar och många hygienstationer.

      Kontakt

      Ledningskommunikatör

      Publicerad: 2020-11-05
      Senast ändrad: 2020-11-05
      Sidansvarig: webmaster@his.se