Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Storverk i småstadsmiljö – Högskolan med i film om det nya innovativa Sverige

      Publicerad 7 oktober 2020

      Under ett par år har projektet Det nya innovativa Sverige pågått i Skövde. Filmföretaget Storyfire har följt ett antal olika personer, inom olika branscher och med olika mål. En av personerna vi får följa är Ben som studerar på Högskolan i Skövde. Även flera forskare från Högskolan deltar i filmen, såväl som ett antal nära samarbetspartner, exempelvis ASSAR, Science Park Skövde och Volvo Cars. I november lanseras filmen Storverk i småstadsmiljö, men först ut är ett antal webbisoder.

      Vad är det som driver dagens innovatörer och vad krävs för att de ska lyckas? Samarbete, kunskap och nyfikenhet, är några av de delar som lyfts fram i filmprojektet Storverk i småstadsmiljö – som är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde, delar av näringslivet och Skövde kommun.

      Sverige är ett av världens mest innovativa länder och har varit så i många år. Men hur ser innovation ut utanför storstäderna? Filmens syfte är att visa ett exempel på en svensk småstad som lyckats med att, i konkurrens med 350 andra städer, vinna europeiskt pris i entreprenörskap – Skövde.

      Högskolan i Skövde är en viktig aktör i det framgångsrika innovationssystemet som finns i Skövde. I samarbete med Science Park Skövde skapas förutsättningar för att både förse företagen med kompetens och med kunskap som ger möjligheter för nya företag och befintliga att fortsätta att utvecklas.

      – Vi samproducerar kunskap i Skövde och nyttiggör den för varandra. Den här filmen visar upp olika perspektiv på det, säger Lars Niklasson, rektor på Högskolan i Skövde.

      Följer en student

      På Högskolan i Skövde får vi följa studenten Ben Clarke under den tio veckor långa kursen Spelprojekt 2. Under kursen skapar grupper av studenter nya spel, från idéstadie till färdiga spelbara dataspel. Den grupp med studenter Ben Clarke ingick i valde att fortsätta att utveckla sitt spel med hjälp av The Game Incubator i Science Park Skövde. Spelet är planerat att släppas under hösten 2020 och finns redan nu som demo att testspela. Från Högskolan medverkar även flera forskare i filmen.

      Andra personer vi får följa i filmen kommer bland annat från Volvo Cars, Untie, InExchange och Coffee Stain Studios, en framgångsrik spelstudio som startades av en grupp studenter från Högskolan i Skövde.

      Filmen i sin helhet kommer att släppas under november, men en försmak av innehållet ges genom den webbserie i fyra avsnitt som släpptes den 6 oktober.

      Se alla webbisoder på YouTube

      Kontakt

      Kommunikatör

      Publicerad: 2020-10-07
      Senast ändrad: 2020-10-07
      Sidansvarig: webmaster@his.se