Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Cyberattacker i fokus när SÄPO besöker Högskolan

   Publicerad 4 mars 2020

   Många västsvenska företag är utsatta för cyberattacker. Säkerhetspolisen, SÄPO, kommer till Högskolan i Skövde i maj för att berätta om de ökade hoten och olika skyddsåtgärder. – Det är jättespännande att SÄPO kommer hit och det är oerhört viktigt att vi ökar medvetenheten kring de här attackerna, säger Rose-Mharie Åhlfeldt, biträdande professor på Institutionen för informationsteknologi.

   Det är nu bestämt att Säkerhetspolisen kommer att medverka vid ett seminarium på Högskolan i Skövde den 26 maj. Seminariet har fokus på hur skyddet mot cyberattacker kan förstärkas och vänder sig främst till små och medelstora företag. I hela Västra Götaland finns ett teknikdrivet näringsliv där tillverkande- och industrinära tjänsteföretag spelar en stor roll för såväl sysselsättning som utveckling. De här företagen, både mindre företag och underleverantörer, är i allt större omfattning utsatta för olika cyberattacker. Attackerna kommer från både främmande makter och kriminella gäng. Målet är att stjäla kunddata, tekniskt kunnande och affärshemligheter.

   – Under de senaste åren har attackerna ökat kraftigt och vi står inför en brytpunkt och en stor utmaning. Det handlar om att förstå att det inte bara handlar om att uppfylla ett lagrum, utan att det är viktigt för oss själva som organisation att förstå vad vi kan göra för att skydda vår information, säger Rose-Mharie Åhlfeldt, biträdande professor på Institutionen för informationsteknologi.

   Hon konstaterar att information är bland det viktigaste vi har och att den måste skyddas. Något som varit eftersatt.

   – Vi måste arbeta för att förebygga attacker och förstå hur vi kan förbättra cybersäkerheten såväl som informationssäkerheten i både privat och offentlig sektor, för helt klart är att vi är väldigt sårbara.

   Om hot och skyddsåtgärder

   För att synliggöra, ge exempel och praktiska tips kring skyddsåtgärder anordnar Samverkansplattformen PICS på Högskolan i Skövde tillsammans med Teknikföretagen, Säkerhets- och Försvarsföretagen (SOFF), Västra Götalandsregionen och Näringslivsforum Skövde ett gemensamt seminarium. Säkerhetspolisen ska på seminariet berätta om hotbilden, angreppen som drabbar företagen och även redogöra för olika skyddsåtgärder.

   – Bristande IT-säkerhet kan få stora konsekvenser för det enskilda företaget eller myndigheten, men också för hela samhället. Det känns väldigt bra att vi har det här seminariet på Högskolan och vi hoppas att många företagare anmäler sig till det, säger Rose-Mharie Åhlfeldt. 

   Anmälan

   Anmäl dig till patrik.sandgren@teknikforetagen.se

   Kontakt

   Bitr. professor i informationsteknologi

   Publicerad: 2020-03-04
   Senast ändrad: 2020-03-04
   Sidansvarig: webmaster@his.se