Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Sommarkurs i skrivande underlättar fortsatta studier

      Publicerad 14 februari 2022

      Efter ett års studier på Högskolan kände Monserrath Villalobos att hon ville bli bättre på att skriva akademiskt. – Jag fick tips om sommarkursen i akademiskt skrivande och det jag lärde mig på kursen har hjälpt mig jättemycket under mina fortsatta studier.

      Monserrath Villalobos läser andra året på Ekonomprogrammet redovisning och revision vid Högskolan i Skövde. Och ja, hon gillar framför allt siffror och samspelet mellan siffror och verkligheten. Men oavsett om man läser ekonomi, dataspelsutveckling eller till sjuksköterska ingår det en rad olika skrivuppgifter och inte minst ett mer omfattande examensarbete. Många upplever det akademiska skrivandet som lite krångligt och svårt. Monserrath som dessutom har svenska som andraspråk kände att hon ville bli säkrare både på grammatik och inte minst på hur hon skulle strukturera innehållet i inlämningsuppgifterna.  

      – Jag letade verkligen efter en kurs i skrivande för jag ville bli bättre på det. Den här kursen tar upp vad man behöver under studiernas gång, allt från hur du ska hantera källor till struktur av texten. Kunskapen från kursen har betytt mycket för mig. Nu kan jag fokusera på innehåll, istället för strukturen när jag skriver. Det har verkligen gjort att det känns lättare.

      Monserrath menar att hon även fått en bättre förståelse för det svenska språket och känner verkligen att hon utvecklat sitt skrivande inför examensarbetet nästa år.

      – Mitt förstaspråk är spanska och även om jag har bott i Sverige sedan jag var tonåring, kan jag ibland sakna känslan för en mening och dess betydelse. Nu har jag verkligen förstått att ett litet kommatecken på rätt plats kan betyda väldigt mycket, liksom användandet av olika synonymer och dessutom har min grammatik förbättrats.

      Förkunskaper som underlättar studier

      På Högskolan i Skövde är akademiskt skrivande en sommarkurs på 7,5 högskolepoäng. Kursen ges på distans.

      – För mig var det bra att den var på distans, eftersom jag bor i Katrineholm. Flertalet av föreläsningarna var inspelade och då kan man titta flera gånger. Lärarna var tydliga i sin feedback på inlämningsuppgifter och talade om vad jag skulle tänka på och behövde utveckla. De var jättesnabba med återkoppling och jag upplevde att jag fick ett stort stöd av dem. Känslan efter kursen är att jag vill läsa fortsättningskursen i akademiskt skrivande.

      Hon menar också att det var en stor fördel att läsa kursen under sommaren.

      – Då behövde den inte konkurrera med programkurserna, utan jag kunde fokusera på den här kursen. Det fanns ju också möjlighet att läsa den parallellt med sommarjobb.

      Har du något råd till studenter eller blivande studenter när det gäller det akademiska skrivandet?

      – Ja, ju mer förkunskap man har inom skrivandet, desto lättare är det i den akademiska världen. Läs den här kursen och har möjlighet gå den innan du påbörjar din utbildning - så gör det. Det är så värt att hoppa på den!

      Läs mer om kursen Akademiskt skrivande - anmälan öppnar 18 februari
      Läs mer om Ekonomprogrammet redovisning och revision

      Publicerad: 2022-02-14
      Senast ändrad: 2022-02-14
      Sidansvarig: webmaster@his.se