Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Internationell utmärkelse till ekonomiprofessor på Högskolan

      Publicerad 4 december 2020

      Susanne Durst är professor i företagsekonomi på Högskolan i Skövde och en av hennes senaste artiklar har nu uppmärksammats internationellt. Skövdeprofessorn har tilldelats Emerald Literati Award med motiveringen att hennes artikel var en av de mest enastående under förra året. – Utmärkelsen kom verkligen som en överraskning, men givetvis en mycket trevlig sådan, säger Susanne Durst.

      Susanne Durst konstaterar att hon verkligen var överraskad, men samtidigt självklart väldigt stolt över att hennes forskning ses som så värdefull och relevant.

      – Den här utmärkelsen motiverar mig ännu mer i mitt arbete. Utmärkelsen är en bekräftelse på att relevant och aktuell forskning kan bedrivas även vid mindre lärosäten, som Högskolan i Skövde. Det visar också på mindre lärosätens fortsatta kunskapande.

      Artikeln, ”How far have we come with the study of knowledge risks?” fokuserar på en relativt ny del av forskningen inom kunskapsadministration. Den tar upp riskhantering och betonar att kunskap per automatik inte alltid är positiv, utan det kan finnas ett antal incidenter när kunskap kan innebära risker. Baserat på det här argumenterar artikeln för ett brett perspektiv på kunskap och syftar till att se hur den befintliga litteraturen hittills hanterat ämnet.

      – Det gjordes med hjälp av en systematisk litteraturöversikt och resultaten av granskningen användes för att upptäcka tänkbara och lovande områden för framtida forskning inom ämnet, säger Susanne Durst.

      Även professor i Estland

      Emerald Literati Award är ett internationellt pris som har delats ut i mer än 25 år. Den prestigefyllda utmärkelsen består av ett certifikat och att Susanne Dursts arbete kommer presenteras på Emerald Literatis hemsida. Artikeln kommer även att göras globalt tillgänglig, under ett års tid, så att både forskare och andra intresserade kan ta del av den här forskningen från Högskolan i Skövde, helt utan kostnad. Susanne Durst är även professor i management vid Tallinns Tekniska Universitet i Estland och ansvarar bland annat för doktoranderna vid Institutionen för företagsekonomi.

      Kontakt

      Professor i företagsekonomi

      Foto av Susanne Durst

      Susanne Durst

      Institutionen för handel och företagande

      Publicerad: 2020-12-04
      Senast ändrad: 2020-12-04
      Sidansvarig: webmaster@his.se