Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Högskolans studenter välkomnas på anpassat sätt

   Publicerad 26 augusti 2020

   Fredagen 28 augusti inleds introduktionen för Högskolan i Skövdes 1800 nya studenter. Introduktionen blir dock väldigt annorlunda den här hösten.

   Konfetti och skylt under intro 2019.

   På måndag, 31 augusti, startar höstterminen och då kommer 1800 nya programstudenter och 2100 fristående kursstudenter att påbörja sin utbildning på Högskolan i Skövde. Redan fredag 28 augusti startar introduktionen för att välkomna alla nya programstudenter. Högskolan har valt att anpassa upplägget av introduktionen utifrån rådande situation.

   – Vi har gjort en rad anpassningar och åtgärder utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Introduktionen är uppdelad över flera dagar för att minska antalet studenter på plats samtidigt och för att möjliggöra social distansering. Vi har grupper om högst 50 personer, vi nyttjar halva kapaciteten i våra undervisningssalar, hygienstationer har satts upp runt om på campus och vi har utökad städning. Inför höstens introduktion har vi också satsat på att utveckla digitalt material och inspelade informationsfilmer för att alla studentgrupper, samt de som inte kan delta på campus, ska få möjlighet till en bra introduktion, säger Susanne Söderberg, introduktionsansvarig på Högskolan i Skövde.

   – Vi har planerat för det här sen i mars och vi har hela tiden följt utvecklingen. Vi har även haft avstämningar med smittskyddsläkare på Skaraborgs Sjukhus Skövde, berättar Elizabeth Persson, biträdande chef för Avdelningen för utbildnings- och studentstöd.

   Viktigt med fysisk introduktion

   För många innebär högskolestudier en helt ny fas i livet. Studenterna knyter nya kontakter, samlar på sig ny kunskap, nya erfarenheter och tankar kring framtiden. I år träffas många av de nya Skövdestudenterna för första gången på campus.

   – En introduktion på campus är viktig på många sätt och syftar till att välkomna alla nya studenter till Högskolan, introducera dem till akademiska studier, underlätta deras inträde i en social gemenskap och ge dem en god grund för att kunna genomföra sina studier, säger Elizabeth Persson.

   Information på campus

   På entrédörrarna till alla Högskolans byggnader sitter informationsskyltar om vikten av att hålla avstånd. Det finns också information på Högskolans webbplats, Studentportalen, genom skyltning runt om på campus samt via de digitala skärmar som sitter uppe i Högskolans byggnader.

   Information om Högskolans åtgärder och vikten av att studenterna tar ansvar över att förhindra smittspridning, har även tagits med i de välkomstutskick som går ut till både nya och befintliga studenter.

   Faddrarna en viktig länk

   För att ta emot studenterna är 200 faddrar på plats under introduktionsdagarna. De ska se till att de nya studenterna ska känna sig som hemma på Högskolan i Skövde. Informationen om vad som gäller på campus ingår också i den utbildning som ges till alla faddrar inför introduktionen.

   – Faddrarna är en viktig länk mellan de nya studenterna, Högskolan och Studentkåren. De blir ett bekant ansikte, en förebild, en person som de nya förhoppningsvis känner att de kan vända sig till med stora och små frågor i studielivet. Det är viktigt att de nya studenterna känner ett sammanhang. Om inte ännu viktigare just nu när en pandemi pågår, säger Susanne Söderberg.

   Kontakt

   Bitr. Chef

   Publicerad: 2020-08-26
   Senast ändrad: 2020-08-26
   Sidansvarig: webmaster@his.se