Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Lizzy Okogie är Högskolans Global Swede

   Publicerad 28 maj 2020

   Utrikesdepartementets Global Swede-utmärkelse går i år till Lizzy Okogie på Högskolan i Skövde. Lizzy Okogie, från Nigeria, studerar sista året på masterprogrammet Infektionsbiologi, och mottog sin utmärkelse under lite annorlunda former.

   Marylyn Lizzie Okogie, Global Swede 2020

   I tio år har Utrikesdepartementet och Svenska institutet delat ut utmärkelsen Global Swede till internationella studenter på Sveriges lärosäten. De 19 studenter som mottar utmärkelsen i år har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och har visat sig vara goda representanter, både för Sverige och sitt hemland. Vanligtvis deltar alla studenter i en högtidlig ceremoni med diplomutdelning i Stockholm, men i år såg det helt annorlunda ut.

   Digitalt event med minister

   Lizzy Okogie studerar sista terminen på masterprogrammet Infektionsbiologi och mottog sitt diplom, med Utrikeshandelsminister Anna Hallbergs underskrift, via posten. Ceremonin hölls sedan digitalt på eftermiddagen 28 maj, där både Anna Hallberg och Svenska institutets generaldirektör Madeleine Sjöstedt höll tal till studenterna.

   Alltid ett leende på läpparna

   I nomineringen till Högskolans Global Swede 2020 står att Lizzy Okogie har mycket goda betyg och hela tiden utvecklar sig studiemässigt. Hon beskrivs som varm, vänlig och med en positiv kan göra-attityd, alltid med ett leende på läpparna. Ändå blev hon förvånad över nomineringen.

   – Det kom som en överraskning och det är sannerligen en stor ära att bli vald till Högskolan i Skövdes Global Swede. Jag känner mig uppmuntrad att fortsätta göra mitt bästa och vara fokuserad i allt jag gör, säger hon.

   Kvaliteten på utbildningen lockade

   Lizzy Okogie kommer från delstaten Edo i Nigeria, och det var kvaliteten på utbildningen inom infektionsbiologi, och samarbetet med lärosäten både i och utanför Europa som gjorde att valet föll på just Högskolan i Skövde.

   – Hittills har min upplevelse varit fantastisk och framgångsrik. Relationen mellan lärare och studenter är imponerande och informell, vilket gjorde det lättare att lära sig. Jag har fått träffa människor med olika kulturella bakgrunder, bredda min kunskap och mitt sociala nätverk. Sedan har jag också fått chansen att se Sveriges reaktion och skyddsåtgärder mot den pågående covid-19-pandemin.

   Efter avslutad utbildning planerar Lizzy Okogie att bedriva doktorandstudier.

   Global Swede är en del av regeringens och Svenska institutets arbete med att bygga långsiktiga relationer med internationella studenter i Sverige.

   Läs hela motiveringen

   Lizzy är student på masterprogrammet i infektionsbiologi. Hon har uppnått utmärkta betyg och vi är särskilt imponerade av hennes ständiga förbättring under hela sina studier. Mycket varm och vänlig, Lizzy har en positiv kan göra-attityd och har alltid ett leende på läpparna. Därför är det med stort nöje vi nominerar Lizzy till Global Swede Award. Vi är övertygade om att hon kommer att bli en utmärkt ambassadör, både för Högskolan i Skövde och för Sverige.

   Publicerad: 2020-05-28
   Senast ändrad: 2020-05-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se