Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   ”Det finns inte en enda nackdel med att studera utomlands”

   Publicerad 29 september 2020

   Under sitt andra år på Biomedicinprogrammet i Skövde åkte Sofia Fredin till London för att studera. Vistelsen blev kortvarig på grund av pandemin, men Sofia tyckte ändå att det var en värdefull erfarenhet inför framtiden. Till de som är osäkra på om de ska studera utomlands eller inte, säger hon "Do it now or regret it later."

   Sofia Fredin kommer från Göteborg och studerar just nu sista året på Biomedicinprogrammet vid Högskolan i Skövde. I januari åkte hon till King's College London i England för att studera en termin utomlands.

   Varför valde du att plugga utomlands?

   – Jag har länge velat läsa på just King's College London, så för mig var valet av lärosäte självklart. Dessutom har jag alltid älskat London som stad, och länge varit sugen på att flytta dit. Genom studierna fick jag möjlighet att göra det. King's College London är ett av Högskolans partneruniversitet.

   Varför valde du just Kings College?

   King's College har många intressanta forskningsprojekt igång, vilket jag som biomedicinstudent är intresserad av då karriären förhoppningsvis går ut på att forska. Det innebär också att King's College har många duktiga professorer inom området. Dessutom har King's ett stort antal kurser, med hög kvalitet, inom medicin att välja bland.

   Vad tar du med dig för erfarenhet från dina utlandsstudier?

   Det är både lärorikt och roligt att se hur andra universitet lägger upp sina studier och hur det är att bo på annan ort. Undervisningsmetoderna skiljer sig åt en del då man på King's läser alla fyra kurser parallellt, istället för att läsa två block med två kurser per period. Dessutom hålls alla föreläsningar under två månader och därefter har studenterna en månad på sig att skriva kursarbeten. Efter att föreläsningarna och kursarbetet är klart har man ytterligare ett antal veckor på sig att plugga inför tentorna. Klasserna är mycket större, i en klass var vi 250 studenter, men vi delades upp i mindre grupper för att diskutera ämnena under seminarier. Alla föreläsningar spelas in och läggs ut på läroplattformen, vilket underlättade mycket när jag pluggade inför tentorna.

   När covid-19 kom och vi fick slutföra resterande termin på hemmaplan sattes verkligen disciplinen på prov. Utöver studierna var det nyttigt att träffa nya vänner, skapa en vardag i en ny stad, leva i ett samhälle med en annan typ av politik och testa på att leva i en storstad som London. Jag älskade allt med mitt utbyte, staden, skolan och mina vänner. Tyvärr blev vistelsen kortare än det var tänkt eftersom jag fick läsa sista delen av terminen på distans på grund av pandemin. Jag var där från januari till april, men det var en fantastisk tid.

   Skulle du rekommendera någon annan att studera utomlands?

   JA JA JA! Det finns inte en enda nackdel med att studera utomlands. "Do it now or regret it later."

   Vad skulle du säga till någon som var i valet och kvalet kring sitt beslut att åka?

   YOU SNOOZE YOU LOSE! ÅK!

   Det finns inget bättre tillfälle än nu att ta sig ut i världen. Dessutom knyter du nya kontakter på utbytesuniversitetet som kan vara fördelaktiga för ditt examensarbete eller en kommande anställning. Utöver det får du erfarenhet av att studera på ett annat universitet och att bo utomlands.

   Läs mer om utlandsstudier

   Kontakt

   Utlandsstudier

   Utlandsstudier

   Publicerad: 2020-09-29
   Senast ändrad: 2020-09-29
   Sidansvarig: webmaster@his.se