Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Inget vanligt intro för de internationella studenterna

   Publicerad 21 augusti 2020

   Måndagen 24 augusti börjar Högskolans introduktion för höstens nya internationella studenter. Men det blir ingen vanlig introduktion den här höstterminen. Dessutom kommer det färre utländska studenter i år än vad det brukar göra. – Vi har fått anpassa mycket, men det känns som att vi har tagit några kliv framåt också, eftersom vi även erbjuder introt digitalt, säger Frida Lindgren, internationell koordinator på Högskolan i Skövde.

   Skyltar i regnet under lådbilsrace.

   Att Högskolan i Skövde väljer att hålla en introduktion för de nya internationella studenterna är inte konstigt. Frida Lindgren, internationell koordinator och samordnare av den internationella introduktionen på Högskolan i Skövde, berättar att själva syftet med introduktionen är att de nya internationella studenterna ska känna sig välkomna till campus och till Skövde, trots omständigheterna.

   – Studenterna kommer från stora delar av världen. Många har kanske känt ensamhet och suttit isolerade hemma i karantän. Då vill vi göra det mesta för att de ska känna välkomna till Sverige och till Högskolan.

   Tänkt mycket på riskerna

   Även de studenter som börjar på vårdutbildningarna har introduktionsstart under måndagen och vanligtvis brukar alla studenter hälsas välkomna samtidigt. I år följer Högskolan Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer aldrig att samla mer än 50 personer i en och samma sal. För att sprida ut studenterna kommer de istället att delas upp i grupper och alla informationspass kommer att hållas tre gånger istället för en.

   – Vi tänker jättemycket på riskerna. Vi har aldrig haft ett sådant här intro förut. Grupperna ses inte på det sätt som de gjort innan. Vi håller till och med avstånd under fika och lunch. Det blir en splittrad introduktion i år. Men vi tänker att det är bättre än inget intro alls, säger Frida Lindgren.

   Bilden av Sverige ser också olika ut i olika delar av världen. En viktig aspekt med att möta studenterna på plats är att ge dem information från de svenska, officiella källorna.

   – Vi vet att om studenterna bara får presentationen via dator är det inte säkert att de tar del av allt. Är de på plats gör de det, och det är i år viktigare än någonsin att informera om vad som gäller här, vad de måste tänka på och hur de ska bete sig för att följa Sveriges riktlinjer och förhållningssätt, säger Frida Lindgren.

   Ändå finns alla pass förinspelade, så att de som av olika anledningar inte kan delta, ändå kan ta del av informationen så gott det går. Alla funktioner på Högskolan som studenterna är berörda av, till exempel studie- och karriärvägledare, presenterar sig också digitalt.

   Färre studenter i år

   En vanlig hösttermin kommer ungefär 150 utländska studenter, i år förväntas ungefär hälften. Men precis som vanligt finns faddrarna som stöttning till de nya studenterna.

   – Årets faddrar har blivit utbildade för det här, och informerade om vad som gäller. Ledorden är håll avstånd, håll tiden och håll humöret uppe, säger Frida Lindgren.

   – Anpassningarna är många. Det är jättemycket planering kring det här. Det är alltid mycket planering, men i år är det exceptionellt.

   Kontakt

   Internationell koordinator

   Studentkurator

   Publicerad: 2020-08-21
   Senast ändrad: 2020-08-21
   Sidansvarig: webmaster@his.se