Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   DONNA DAY – nätverkande för en mer jämställd spelbransch

   Publicerad 16 oktober 2020

   Den 21 oktober är det dags för fjärde upplagan av DONNA DAY – en nätverksträff för kvinnliga spelstudenter och spelutvecklare. Eftersom nätverkandet är det centrala för DONNA DAY hålls dagen som vanligt i år, men med en rad anpassningar.

   Bild från DONNA DAY tidigare år.

   DONNA är en intressegrupp som arbetar med jämställdhetsfrågor inom spelutveckling. Den 21 oktober hålls den, sedan 2017, årliga nätverksträffen DONNA DAY. Alla som studerar spelutveckling i högre utbildning i Sverige och som identifierar sig som kvinnor bjuds in till DONNA DAY, som i år blir i en lite mer begränsad upplaga då evenemanget följer folksamlingsbegränsningen om femtio personer.

   – Tyvärr har vi för första gången behövt avslå några av ansökningarna. Vi har också valt att begränsa marknadsföringen, varpå det endast kommer ett fåtal deltagare från andra lärosäten. Tidigare år har det varit ungefär en tredjedel av deltagarna som kommit någon annanstans ifrån än Skövde, säger Jenny Brusk, grundare och koordinator för DONNA samt lektor i datavetenskap på Högskolan i Skövde.

   Brygga mellan student- och yrkesliv

   Först ut i programmet är en gästföreläsning av Karoline Forsberg, en av de allra första DONNA-medlemmarna, som nu arbetar professionellt som frilansande speldesigner på brittiska spelstudion nDreams. Under dagen kommer det också att hållas paneler, mini-talks, runda-bordssamtal, portfolio reviews och workshoppar.

   – Just att få möjlighet att socialisera med och diskutera relevanta frågeställningar med andra studenter och professionella spelutvecklare, är den stora behållningen med DONNA DAY skulle jag säga. Det skapar en brygga mellan studentliv och yrkesliv och hjälper studenterna att bygga ett brett nätverk som de kan ha nytta av när de ska ut i arbetslivet, konstaterar Jenny Brusk.

   Viktigt med mentorer

   En viktig del av DONNA DAY är de yrkesverksamma mentorer som deltar. Deras roll är dels att bidra med sina kunskaper och erfarenheter av att söka jobb och arbeta som spelutvecklare, men den allra viktigaste rollen är att inspirera och stärka studenterna.

   – Mentorerna är själva nyckeln till framgång när det gäller DONNA DAY, säger Jenny Brusk.

   I samarbete med flera studior

   Idén till DONNA DAY föddes ur en diskussion med industrirepresentanter efter ett talk Jenny Brusk höll om DONNA under Game Developers Conference i San Francisco. Huvudsyftet var att skapa ett event för att inspirera och rekrytera fler kvinnor till dataspelsbranschen. Spelstudiorna Star Stable, Coffee Stain Studios och Stunlock Studios, engagerades och den första DONNA DAY hölls i Växthuset i Science Park Skövde.

   – Det blev ett otroligt inspirerande möte för alla inblandade, så vi har kört varje år sedan dess, säger Jenny Brusk.

   Kontakt

   Lektor i datavetenskap

   Foto av Jenny Brusk

   Jenny Brusk

   Institutionen för informationsteknologi

   Publicerad: 2020-10-16
   Senast ändrad: 2020-10-16
   Sidansvarig: webmaster@his.se