Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Årets produktionstekniska student är utsedd

   Publicerad 2 juni 2020

   Victor Igelmo, student vid masterprogrammet Intelligent Automation, mottog 28 maj priset ”Årets produktionstekniska student” under Produktionstekniska dagen på ASSAR. Han mottog priset för sitt projektarbete där han designat AR-upplevelser för industrin.

   Victor Igelmo, Årets produktionstekniska student 2020. Intelligent Automation.

   Den 28 maj hölls årets Produktionstekniska dag, med temat ”Få det att hända med strategi och produktionsteknik”. Arrangemanget var helt och hållet digitalt och livesändes från ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde. En av programpunkterna var att utse Årets produktionstekniska student.

   Årets vinnare, Victor Igelmo, läser sista terminen på masterprogrammet Intelligent Automation vid Högskolan i Skövde, och fick under dagen motta en prissumma på 10 000 kronor för sitt examensarbete ”Implementerande av plattform för Internet of Things”.

   – Jag är väldigt glad och tacksam över att Högskolan i Skövde gav mig möjligheten att arbeta med all den här fantastiska utrustningen så att jag kunde fortsätta utvecklas och bli bättre, säger Victor Igelmo.

   Designar AR-upplevelser för industrin

   I sitt projekt har Victor designat förstärkt verklighet-upplevelser (augmented reality, AR) för industrin. De har varit kopplade till en sakernas internet-plattform (Internet of Things), vilket har gjort dem medvetna om kontext och kan skapa värde genom data.

   Idén till projektarbetet kom från Volvo. Företaget arbetar för att använda den här typen av system i en återtillverkningsanläggning, där AR skulle kunna bidra med visuell och användbar information, på ett tillförlitligt och skalbart sätt.

   – AR kan användas på många olika sätt, och vi har siktat på att försöka möjliggöra att återvinna produkten efter produktens livscykel. Vi tror att AR kan användas i flertalet aspekter av att återvinna produkten, vilket kan leda till en stor vinst för både industrin och miljön, säger Victor Igelmo.

   – Framåt skulle jag vilja arbeta med omkonfigurering, där det går att använda informationen från sakernas internet-plattformen, inte bara för att visa information, utan också för att möjliggöra att arbetet anpassas och konfigureras om, säger Victor Igelmo.

   Läs hela motiveringen

   Vinnaren har i sitt examensarbete designat en plattform för konceptet Internet of Things, samt implementerat denna plattform i en demonstrator på Assar Industrial Innovation Arena. Examensarbetet visar vägen för hur den tillverkande industrin kan ta steget in i Industri 4.0 och hur en fungerande lösning för Internet of Things kan se ut.

   Publicerad: 2020-06-02
   Senast ändrad: 2020-06-02
   Sidansvarig: webmaster@his.se