Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Nyexaminerade sjuksköterskan Ludwig räddar liv på akuten

   Publicerad 19 juli 2023

   Som nyexaminerad sjuksköterska från Högskolan i Skövde tog Ludwig von Knorring sitt pick och pack och flyttade till Skåne. Jobbet på akutmottagningen vid Helsingborgs lasarett var redan fixat. Men drömmen om att jobba med akutsjukvård slutar inte där. Målet är att någon gång i framtiden jobba i ambulanshelikopter. – Men innan dess vill jag testa på akutsjukvården nere på marken, eller varför inte till sjöss på en ambulansbåt?, säger Ludwig.

   Ludwig von Knorring läste Sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Skövde mellan 2020 och 2023. Han låg inte direkt på latsidan, utan jobbade extra inom vården och engagerade sig i kårlivet, bland annat i SköSjuk – sjuksköterskestudenternas sektion inom Studentkåren i Skövde. Han var också studentambassadör och hjälte för Sjuksköterskeprogrammet, en roll där han fick svara på frågor från nyfikna, framtida sjuksköterskestudenter. Han trivdes på Högskolan, helt enkelt.

   – Det bästa med utbildningen var den otroliga utvecklingskurvan jag upplevde. Från att inte kunna speciellt mycket mer än det mest basala om människokroppen till att veta mycket om olika sjukdomstillstånd och hur de behandlas. Stoltheten växer något enormt för varje avklarad kurs! Sedan ska jag inte glömma alla fantastiska kontakter jag skapat mig genom utbildningen.

   Den viktigaste kunskapen Ludwig tar med sig från studierna är enligt honom själv vikten av att se varje patient som en unik individ.

   – Att generalisera fungerar inte i vården och det har Högskolan i Skövde verkligen lagt krut på att få oss studenter att tänka på och tillämpa i praktiken. Det genomsyrar hela utbildningen, från introduktionen första dagen till sista dagen på programmet.

   Möter akut sjuka patienter

   Sedan början av juni arbetar Ludwig som legitimerad sjuksköterska på akutmottagningen vid Helsingborgs lasarett. Där möter han akut sjuka patienter när de söker vård.

   – Det kan vara allt från patienter med pågående hjärtinfarkter till brutna fingrar. På akutmottagningen tar vi även emot de flesta ambulanser som exempelvis kommer in med patienter som har ett hjärtstillestånd eller varit med om en allvarlig trafikolycka.

   Akutsjukvården har alltid legat Ludwig varmt om hjärtat och att hjälpa människor i det mest kritiska skedet är något han brinner för. Därför sökte han specifikt efter ett arbete inom akutområdet där han också tänker stanna ett tag för att samla på sig så mycket och bred kunskap som möjligt.

   – Sedan hoppas jag få möjlighet att gå vidareutbildningar internt på arbetsplatsen, bland annat i omhändertagande av traumapatienter. När jag känner mig redo står specialistutbildning inom ambulanssjukvård näst på tur.

   När vi sist hördes var drömjobbet att arbeta som sjuksköterska i en ambulanshelikopter. Har det ändrats?

   – Helikoptern är fortfarande mitt mål någon gång i framtiden. Men innan dess vill jag testa på akutsjukvården nere på marken, eller varför inte till sjöss på en ambulansbåt?

   Vad har du för råd till någon som funderar på att plugga till sjuksköterska på Högskolan i Skövde?

   – Du som vill ha en mer personlig studietid ska välja att läsa på Högskolan i Skövde. Tack vare att det är en mindre högskola blir du inte en student i mängden. Det är nära till både lärare, andra studenter, studentliv och praktikplatser. Studentinflytandet påverkas också positivt!

   – Gränserna mellan programmen på Högskolan är utsuddade. Jag umgicks både med ekonomer och dataspelsstudenter under min studietid och det var enkelt att knacka på hos lärarna för att få hjälp eller stöttning. Det känns som att Högskolan och alla studenter är en stor familj. På campus finns restauranger där kan ni plugga ihop och ett stenkast från campus ligger Kårhuset Boulogner som har både sittningar och öppetkvällar med olika teman. Klart att du ska välja Sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Skövde.

   Läs också Ludwig valde sjuksköterskeyrket för att ständigt utvecklas

   Publicerad: 2023-07-19
   Senast ändrad: 2023-07-19
   Sidansvarig: webmaster@his.se