Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Produktionslabb ger ingenjörsettorna praktiska kunskaper

      Publicerad 28 september 2020

      Efter bara några veckor på Högskolan i Skövde får ingenjörsettorna möjlighet att testa sina praktiska kunskaper. På ASSAR Industrial Innovation Arena sätts fokus på att lösa praktiska problem i olika produktionslaborationer.

      Vi möter ett stort gäng nyblivna studenter. Förväntansfulla, engagerade och entusiastiska. På dagens schema står olika laborationer i industrimiljön på ASSAR. Ett av uppdragen handlar om att lösa ett kapacitetsproblem i en produktionslinje, så att det går att tillverka dubbelt så många trampbilar på samma tid. Inom kort är studentgrupperna igång med uppdragen. De pratar om olika lösningar för en omkonstruktion och funderar över kostnader.

      – Det är verkligen jättebra. Det blir som praktik och man får en bättre helhetsbild, säger Amanda Landucci, förstaårsstudent från Linköping.

      Fokus vid det här tillfället är på produktionsteknik och under några timmar får studenterna möjlighet att jobba vid de olika stationerna.  My Andersson, numera forskningsassistent på Högskolan i Skövde, läste Produktionsingenjör och därefter magisterprogrammet Intelligent automation. Nu för tiden finns hon på plats tillsammans med lärarna för att möta de nyblivna ingenjörsstudenterna på ASSAR. På en av stationerna är det My Andersson som visar och berättar om en AI-robot med uppdrag att kvalitetssäkra en arbetsprocess. I det här specifika fallet handlar det om att roboten ska utföra kontroller av slangklämmor och larma om det är fel på någon klämma. Ett snabbt byte av en trasig del är viktigt så det inte blir stopp i produktionslinjen - människa och robot i samverkan inom industrin.

      Unik ingenjörsutbildning i Skövde

      Högskolan i Skövde erbjuder en helt unik ingenjörsutbildning då alla förstaårsstudenter på ingenjörsprogrammet läser samma utbildning. Under första året handlar det om att läsa grundläggande kurser inom ingenjörsvetenskap och möjlighet att få insyn i de tre olika inriktningarna som finns att välja på: Design-, Maskin- eller Produktionsingenjör. Till andra året väljer studenterna inriktning.

      – Jag hade faktiskt tänkt att läsa till maskiningenjör, men jag kommer nog ändra mig och plugga till produktionsingenjör, konstaterar Amanda Landucci.

      Under första terminen kommer ingenjörsettorna få delta i flera andra praktiska arbetsmoment för att få erfarenhet av de andra inriktningarna också.

      Kontakt

      Adjunkt i maskinteknik

      Publicerad: 2020-09-28
      Senast ändrad: 2020-09-28
      Sidansvarig: webmaster@his.se