Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Okända fenomen och verklighetens Arkiv X

   Publicerad 20 januari 2020

   Onsdagen den 22 januari kommer Clas Svahn till vårens första populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde. Clas Svahn är ordförande för stiftelsen Archives for the unexplained (AFU), världens största arkiv om ”det okända”, och till vardags journalist på Dagens Nyheter i Stockholm. – Jag kommer att berätta vad som döljer sig bakom dörrarna till AFU och hur det kommer sig att världens alla mysterier hamnar där. Dessutom ska jag berätta om några av de mest spännande händelserna i Skaraborg som rör oidentifierade flygande föremål, ufo.

   Clas Svahn är född i Mariestad och har sedan han var 16 år ägnat sin fritid åt att undersöka människors iakttagelser av okända fenomen och författare till närmare 30 böcker. I höstas kom hans senaste ”Verklighetens Arkiv X” ut på svenska och på engelska.

   – Mitt intresse för okända fenomen startade i slutet av 60-talet genom mitt stora rymd- och astronomiintresse. Jag fick alltid hårda paket i julklapp och det var böcker om rymden och med tiden också om ufo. Jag har alltid varit intresserad av att veta vad som ligger bakom alla de fenomen som människor ser på himlen, säger Clas Svahn.

   Han är ordförande för stiftelsen Archives for the unexplained (AFU), världens största arkiv om ”det okända” och journalist på Dagens Nyheter i Stockholm. Clas Svahn är också vice ordförande och internationellt ansvarig i Riksorganisationen UFO-Sverige som arbetar objektivt och utan förutfattade meningar när det gäller ufofrågan, "inte skeptiskt förnekande men inte heller okritiskt troende".

   – Jag och mina kollegor vill mycket hellre veta än att tro och vid min föreläsning i Skövde kommer jag att ta upp båda sådant som vi har lyckats hitta en förklaring på och genuint gåtfulla händelser. Jag kommer särskilt att fokusera på de märkliga spökraketerna som sedan 1946 har observerats över Sverige och som till synes oförklarligt störtat – och spårlöst försvunnit – i sjöar runt om i landet.

   Clas Svahn ska också berätta vad som döljer sig bakom dörrarna till AFU och som står på de tre kilometer med hyllor som finns på arkivet. Och så får vi veta hur det kommer sig att världens alla mysterier hamnar just i Sverige. Han ska också redogöra för några av de mest spännande ufohändelserna i Skaraborg.

   När: Onsdagen den 22 januari 2020
   Tid: kl 18.30–20.30.
   Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G110.
   (Obs! Medierna har möjlighet att träffa Clas Svahn från cirka kl 17.30.
   Det går också att nå Clas Svahn på telefon 070-620 11 48 och på e-post  clas.svahn@gmail.com)

   Fri entré!

   De populärvetenskapliga caféerna är ett samarrangemang mellan Folkuniversitetet, Skaraborgs Senioruniversitet och Högskolan i Skövde 

   Kontaktpersoner
   Eric Hellgren, Högskolan i Skövde, 0702 – 12 11 62, e-post: eric.hellgren@his.se

   Freddie Johansson, Skaraborgs senioruniversitet, 0500-48 51 33, 0702-39 95 55, 
   e-post jfreddie0@gmail.com

   Publicerad: 2020-01-20
   Senast ändrad: 2020-01-21
   Sidansvarig: webmaster@his.se