Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Yrkesverksamma i Thailand läste kurs på Högskolan i Skövde

   Publicerad 21 oktober 2021

   Anställda på svenska företag i Thailand kunde nyligen läsa en tredagars onlinekurs i Simulering som beslutsstöd på Högskolan i Skövde. Kurspaketet är en produkt av samverkansprojektet INSA och är finansierad av VINNOVA. Satsningen syftar till att stärka akademins kunskaper samt förmåga till samverkan med näringsliv och offentliga verksamheter ur ett globalt perspektiv.

   Det är Högskolan i Skövde och Tekniska Högskolan vid Jönköping University, som tillsammans med ett thailändskt universitet och företaget Virtual Manufacturing erbjuder uppdragsutbildning till thailändska och svenska företag i Thailand.

   – Det här kurspaketet är unikt på så sätt att svenska lärosäten går ihop med utländska universitet och anordnar företagskurser utomlands för att förmedla den senaste kunskapen till våra samarbetspartners i Thailand, som bland annat är svenska internationella företag, säger Roy Andersson, internationaliseringsansvarig på Jönköping University.

   Initialt skulle de kurser som ingår i paketet ges på plats i Thailand redan 2020, men på grund av pandemin är det alltså först nu kurserna genomförs, online. Totalt går deltagarna tre kurser inom produktionsteknik där varje kurs är tre dagar. Högskolan i Skövdes kurs Simulering som beslutsstöd, utvecklad genom medel av KK-stiftelsen inom ramen för projektet Expertkompetens, var först ut.

   Simulering – framtidens produktionsplanering

   Högskolan i Skövde är nationellt ledande och internationellt konkurrenskraftiga inom forskningsområdet Virtual Manufacturing. Högskolan har under de senaste åren märkt av ett ökat tryck på kurser för yrkesverksamma, särskilt från industrin. Medparten av kurserna som efterfrågas är inom nya digitala verktyg som bidrar till en snabbare omställning av produktionsmiljöer, men även kurser kring ledarskap. Simulering, som varit fokus i kursen, är ett kraftfullt verktyg eftersom det möjliggör för företag att testa förändringar i en virtuell miljö. 

   – I kursen har vi förklarat hur simulering kan stödja strategiskt och operativt beslutsfattande i komplexa system, till exempel produktionssystem. Vi bygger upp en förståelse hos våra kursdeltagare för när simulering kan användas och hur den kan integreras i arbetsstandarder för organisationen (till exempel Lean) och på så sätt stödja en hållbar utveckling, säger Ainhoa Goienetxea, kursansvarig och Lektor i produktionsteknik vid Högskolan i Skövde.

   ”Ta vår organisation från att vara bra till att bli bäst”

   Simulering som beslutsstöd bjöd på inslag av både live-sessioner där föreläsarna höll föredrag och diskussioner live via Zoom, samt genom inspelat material som deltagarna själva tagit del av i sin egen takt. Ett upplägg som fungerat väl, en kursdeltagare menar den kunskap de nu får med sig kan "ta vår organisation från att vara bra till att bli bäst". Även Kannika Mailuang, HR-specialist på Autoliv i Thailand ger kursen bra betyg.

   – Kursen har varit mycket givande. Den har gett våra medarbetare en förståelse för simuleringens många användningsområden och kunskap om vad som krävs för att vi ska kunna använda tekniken i vårt dagliga arbete, säger Kannika Mailuang.

   Samverkan ger ringar på vattnet

   Nu är kursdel nummer ett av tre är avklarad, Jönköping University med spetskompetens inom industriell produktframtagning håller nästa delkurs och företaget Virtual Manufacturing håller sista kursen, Färdplan för industri 4.0 och 3D verktyg inom tillverkning.

   – Att erbjuda korta, flexibla kurser online mot internationella företag hoppas vi ska leda till nya fantastiska samarbeten. När kursdeltagarnas innovationsförmåga stärks, ökar också företagens förmåga att ingå i andra former av samverkan inom forskning, utveckling och kompetensförsörjning, avslutar Tehseen Aslam, examinator och vicerektor för samverkan vid Högskolan i Skövde.

   Kontakt

   Lektor i produktionsteknik

   Vicerektor Näringslivssamverkan/Lektor i automatiseringsteknik

   Publicerad: 2021-10-21
   Senast ändrad: 2021-10-21
   Sidansvarig: webmaster@his.se