Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Engagerade styrelseledamöter diskuterade framtidsvisioner med Högskolans institutioner

   Publicerad 1 juni 2018

   Högskolan i Skövdes styrelse har haft årets långa strategimöte. Den här gången fick Högskolans fem institutioner möjlighet att diskutera sina framtidsvisioner direkt med styrelseledamöterna. Styrelsen beslutade också att förlänga löptiden på Högskolan i Skövdes strategiska investeringsprogram. Pengarna i programmet kommer nu vara tillgängliga för utvecklingsprojekt även under 2020.

   När Högskolan i Skövdes styrelse träffades för sitt årliga tvådagars strategimöte, den 31 maj till 1 juni, blev diskussionerna livliga och intressanta. Prefekterna för Högskolans fem institutioner fick möjlighet att presentera och diskutera varje enskild institutions framtidsplaner direkt med styrelsens ledamöter. Detsamma gjorde ledningen för Högskolans fakultetsnämnd.

   – Som rektor vill jag bidra till att vår styrelse kan vara engagerad och involverad i Högskolans arbete på ett bra sätt. Därför är det viktigt att olika delar av verksamheten kan diskutera sitt arbete direkt med styrelsen. Ledamöterna i styrelsen har bred kompetens från många olika samhällssfärer och kan bidra med värdefulla tankar och reflektioner som för vår verksamhet framåt, säger Högskolans rektor Lars Niklasson.

   Även styrelsens ordförande Kerstin Norén var nöjd efter det långa strategimötet. Framförallt uppskattade hon att högskolans chefer tillsammans kunde träffa styrelsen.

   – Diskussionerna blev mycket intressanta och vi enades om att genomföra ett liknande möte nästa år för att se hur långt verksamheten har kommit i vårt gemensamma strategiarbete, säger Kerstin Norén.

   Investeringsprogrammet förlängs

   Strategimötet avslutades med ett formellt styrelsemöte. Där beslutade styrelsen bland annat att förlänga löptiden på Högskolans strategiska investeringsprogram.

   Styrelsen skapade investeringsprogrammet i februari 2017 och det omfattar totalt 20 miljoner kronor. Högskolan har hittills använt cirka 11 miljoner kronor av till 15 delprojekt som i förlängningen ska bidra till att:

   öka antalet studenter på avancerad nivå,
   öka omfattning av Högskolans samhällsrelevanta forskning genom att lärosätet deltar mer i nationella forskningsinitiativ och
   etablera ”Digitalisering för hållbar utveckling” som ett högskolegemensamt tema.

   – Det finns många bra idéer bland Högskolans medarbetare om hur vi kan arbeta för att nå de tre viktiga målen. Vi har ungefär 9 miljoner kronor kvar i investeringsprogrammet och att styrelsen nu har förlängt insatsen till gälla även under 2020 innebär att vi kan förverkliga några av dessa idéer, avslutar Lars Niklasson.

   Publicerad: 2018-06-01
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se