Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Mexikos ambassadör imponerades av Högskolans innovationskraft

      Publicerad 2 oktober 2018

      Under tisdagen besökte Mexikos ambassadör Agustín Gasca Pliego Högskolan i Skövde. – Det är häftigt att en kommun med runt 50 000 invånare kan ha ett lärosäte av den här storleken – och de möjligheterna.

      Han har varit ambassadör i Sverige i fyra och ett halvt år och med en bakgrund som rektor på ett universitet i Mexiko, Universidad Autónoma del Estado de México, med över 60 000 studenter har han ett stort intresse av utbildningsfrågor.
      – När jag först besökte Sverige som rektor på 1980-talet var det mest tal om de större universiteten. De mindre var antingen väldigt små, eller nyetablerade. Jag är glad att se att Sverige idag erbjuder möjligheter till kvalitativa högre studier och forskning även i mindre orter, som här i Skövde.

      Digital teknik i fokus

      Dagen i Skövde inleddes på Skövde kommun och möten med Conny Brännberg, Skövde kommunfullmäktige, och Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande. Efter en lunch med bland andra rektor Lars Niklasson fick så ambassadören inblick projekt som Högskolan i Skövde driver. Bland annat Skaraborgs innovativa miljöer (SIM2020)och BaltSe@nior – utvecklingsprojekt som båda sker i nära samarbete med industri och samverkande företag. Och där modern, digital, teknik spelar stor roll.
      – Det är ett väldigt bra tillvägagångssätt – det underlättar när forskningsresultat ska omsättas i praktiken, säger Agustín Gasca Pliego, vidare.

      Nytänk för framtiden

      Hans intresse för att besöka just Högskolan i Skövde väcktes under sommaren då Lotten Svensson, lektor i företagsekonomi, och Pamela Ruiz Castro, forskningsassistenten som själv är från Mexiko, delade en nyhet kring ett projekt till den mexikanska ambassaden.
      – De visade snabbt intresse, vilket var väldigt kul. Det var inget vi förväntade oss eller vågade tro på, säger Lotten Svensson.

      Idag finns några mexikanska utbytesstudenter på Designingenjörsprogrammet vid Högskolan i Skövde. Och kanske kan det bli fler i en förlängning.
      – I ett mindre land som Sverige kan det vara lättare att vara mer innovativa. Och det är framtiden. Därför är det glädjande att allt fler mexikanska studenter väljer att studera i länder som Sverige. På så sätt kan vi kompetensutveckla oss som land, på sikt, avslutar Agustín Gasca Pliego.

      Publicerad: 2018-10-02
      Senast ändrad: 2020-01-23
      Sidansvarig: webmaster@his.se