Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Högskolan välkomnar nya internationella studenter

      Publicerad 18 augusti 2021

      På måndag börjar introduktionen för de drygt 150 nya internationella studenter som inleder sina studier på Högskolan i Skövde i höst. – Vi är så glada att det är så många som valt att studera hos oss i Skövde trots det rådande läget. Nu ska vi se till att ge dem en så bra introduktion det bara går, säger Frida Lindgren, internationell koordinator vid Högskolan i Skövde.

      Bilder från internationella introt 2020

      Måndagen 23 augusti börjar Högskolans introduktion för höstens nya internationella studenter. Syftet med introduktionen är att studenterna ska känna sig välkomna till campus, till Sverige och till Skövde.

      I nuläget är det 160 internationella studenter som anmält sig till höstens introduktion, men Frida Lindgren räknar med att det kommer komma fler studenter under början av september. Det är fler än både förra året och vad som var vanligt innan pandemin, då antalet låg på runt 150. Frida Lindgren har jobbat hårt med att planera en introduktion som fungerar utifrån rådande restriktioner.

      – Många av de internationella studenterna har haft en tuff situation under pandemin och har kanske känt sig både isolerade och ensamma. Därför känns det extra viktigt att vi gör välkomnandet riktigt ordentligt. Vi vill ju att deras studier ska gå bra och att de ska trivas i Sverige, säger hon.

      Digitalt och på campus

      Under introduktionen kommer de internationella studenterna få lära känna Högskolan och campus, få veta mer om Högskolans studentstöd, Studentkåren samt lära känna och hitta i staden. De kommer att få hjälp med kursregistrering, scheman och med att få tillgång till datorerna på campus. En sedvanlig fika med kanelbulle står också på agendan.

      Introduktionen kommer att ske både digitalt och på campus. Studenterna kommer att delas upp i mindre grupper, för inte samla för många personer samtidigt.

      – Vi har fortfarande väldigt mycket information via Zoom och endast första dagen är helt på campus, men uppdelat så att vi bara är 50 personer i sal per tillfälle. Vi kommer också hela tiden påminna om vilka regler och restriktioner som gäller här, då alla studenter har haft olika regler att förhålla sig till beroende på var de kommer från. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för studenterna att komma in i sitt nya studentliv i Skövde. Men vi måste göra det på ett anpassat och smittsäkert sätt, säger Frida Lindgren.

      Hinner vara i karantän

      Precis som vanligt finns faddrar som stöttning till de nya studenterna. Även vid de sociala aktiviteter som faddrarna håller i kommer studenterna delas upp i grupper för att minska risken för smittspridning.

      – Vi har även förlängt våra pickup-dagar då vi hämtar studenterna vid tåg och liknande. De som kommer från länder där karantän krävs kan därför komma tidigare, så att de hinner karantäna innan den 23 augusti när allt drar igång. Det ger också en möjlighet för de som vill karantäna att göra det, även om de inte måste, säger Frida Lindgren.

      – Jag längtar efter det här varje år och det absolut roligaste är att se och träffa de som valt Skövde och Sverige som sin studiedestination. Vi ska vara stolta att så många väljer just Högskolan i Skövde och ska bli så roligt att få träffa studenterna snart!

      Kontakt

      Utlandsstudier

      Utlandsstudier

      Publicerad: 2021-08-18
      Senast ändrad: 2021-08-18
      Sidansvarig: webmaster@his.se