Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Företag sökte studenter för hjälp med problem

   Publicerad 6 november 2019

   Under onsdagseftermiddagen var Portalen på Science Park Skövde fylld med företag och studenter. Ett trettiotal företag deltog i årets ExjobbExpo för att hitta sistaårsstudenter som kunde hjälpa dem lösa ett problem, eller undersöka en idé i sitt examensarbete

   Att hitta en frågeställning att skriva sitt examensarbete kring kan vara problematiskt. Det blir heller inte lättare när studierna upptar många av dygnets vakna timmar. Samtidigt finns det många företag som letar efter studenter för projekt som behöver utföras eller idéer som behöver undersökas. För att hjälpa båda parter arrangerar Högskolan i Skövde varje år IT-exjobbsmingel och ExjobbExpo, ett förmiddagsmingel och en minimässa där företag och studenter kan träffas för att gemensamt knyta kontakter.

   – De här evenemangen är ett sätt för studenterna att hitta ett exjobbsämne tidigt, så att paniken inte utbryter i januari, säger Erik Ljungdahl, samverkanskoordinator vid Högskolan i Skövde.

   Perfekt att mingla runt

   En student som hoppades på att få uppslag kring sitt examensarbete under ExjobbExpo var Ella Arwesved, som studerar sista året på Produktionsingenjörsprogrammet.

   – Jag är här för att jag har ingen aning om vad jag ska göra som exjobb och behöver lite inspiration. Det här är ett perfekt tillfälle att mingla runt och prata med olika företag. Jag hoppas på att knyta lite kontakter och kanske få in en fot i arbetslivet på det här viset.

   Mårten Stålnacke var på plats och representerade Törebodabaserade företaget Daloc. Det var nionde året han var med på mässan som företagsrepresentant. Han fick själv jobb direkt efter studierna via de kontakter han knöt under ExjobbExpo.

   – Jag har deltagit i ExjobbExpo många gånger tidigare, bland annat för Volvos del. Där tyckte vi att det var extra viktigt att ha kontakt med just Skövdestudenter, då det är stor chans att de stannar i regionen. För första gången är jag här och representerar Daloc och för oss är det viktigt att nå både de som kommer direkt från gymnasiet och de som studerar på högskolan. Det ger oss en bra kunskapsbredd och olika kompetenser.

   Mervärde för både företag och student

   Examensarbeten som genomförs tillsammans med ett företag, en organisation eller offentlig sektor skapar ofta mervärde för båda parter. Företaget får hjälp med kvalificerad problemlösning samtidigt som studenterna får möjlighet att använda sina teoretiska kunskaper i verkligheten.

   IT-exjobbsmingel och ExjobbExpo är mycket uppskattade evenemang och flertalet av utställarna återkommer varje år. För många avgångsstudenter ger den här kontakten dessutom en första fot in på arbetsmarknaden.

   Publicerad: 2019-11-06
   Senast ändrad: 2020-01-21
   Sidansvarig: webmaster@his.se