Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Högskolan fortsätter med en hög grad av distansundervisning under hela vårterminen

   Publicerad 1 december 2020

   Distansundervisning om möjligt, campusundervisning om det behövs! Det kommer att vara Högskolans i Skövdes övergripande förhållningssätt för hela vårterminen 2021.

   Högskolan i Skövde kommer att fortsätta att ha en stor del av undervisningen på distans under hela vårterminen 2021. Det står klart sedan Högskolans rektor, Lars Niklasson, fattat beslut om ett övergripande förhållningssätt för våren 2021.

   – Regeringen och Folkhälsomyndigheten har skickat signalen att den våg av Covid-19-pandemin vi nu är inne i kan fortsätta en bra bit in på nästa år. Både studenter och medarbetare behöver få långsiktiga planeringsförutsättningar och därför har jag valt att fatta beslut om ett övergripande förhållningssätt för hela vårterminen, säger Lars Niklasson.

   Sedan den 4 november tillämpar Högskolan förhållningssättet: Distansundervisning om möjligt, campusundervisning om det behövs. Högskolan införde förhållningsättet efter att Covid-19 läget hade förvärrats och Folkhälsomyndigheten hade utfärdat skärpta allmänna råd för Västra Götalands-län. Det nya beslutet från rektor innebär att det förhållningssättet får ligga fast under hela vårterminen 2021.

   Gäller även om Covid-19-läget förbättras

   Högskolans övergripande förhållningssätt gäller även om Covid-19-läget skulle förbättras under våren.

   – Även om det är jobbigt har vi både i våras och under senare delen av hösten visat att vi kan öka graden av distansundervisning mitt under pågående termin. Men att göra den omvända resan, när schemaplaneringen tagit sin utgångspunkt i ett distansläge, är väldigt svårt. Därför får det övergripande förhållningssättet gälla hela vårterminen, även om Covid-19 vågen skulle klinga av säger Lars Niklasson.

   Institutionerna beslutar när campusundervisning behövs

   Exakt vilka utbildningsmoment som kan utföras på distans och vilka som måste utföras på campus avgörs av Högskolans fem institutioner. Därför kommer graden av distansundervisning under vårterminen att skilja sig åt mellan olika utbildningar.

   – Det finns utbildnings- och examinationsmoment som vi inte kan utföra på distans hur mycket vi än skulle vilja det. Det kan bero på att utbildningen kräver viss utrustning som bara finns på campus eller att rättssäkerheten vid en tentamen inte går att upprätthålla via distans, säger Lars Niklasson.

   I de fall som campusbaserade moment måste genomföras fortsätter Högskolan följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vidtar olika säkerhetsåtgärder. Till exempel använder studenterna idag visir som skydd vid vissa labbmoment som måste utföras på campus.

   Publicerad: 2020-12-01
   Senast ändrad: 2020-12-01
   Sidansvarig: webmaster@his.se