Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Skövdeforskarna Hanife och Marcus tävlar i Science Slam

   Publicerad 3 april 2019

   Idag riktar vi Hanife Rexhepi och Marcus Nohlberg, forskare vid Högskolan i Skövde lite extra uppmärksamhet. På endast tre minuter ska de presentera sin forskning i tävlingsmoment Science Slam under den pågående Vetenskapsfestivalen i Göteborg.

   Totalt tävlar nio forskare från olika universitet och högskolor i Västsverige. Publiken får sedan det hedersamma uppdraget att kora en vinnare. Vem lyckas bäst med att förklara, intressera och engagera med sin forskning?

   - Att presentera sin forskning på tre minuter är givetvis en utmaning som sätter den pedagogiska förmågan och kreativiteten på spel, säger Hanife och fortsätter. Jag har förberett mig genom att skriva ett noggrant manus samt tränat att hålla presentationen för familj och vänner.

   Våga testa nya format

   Hanife kommer i sin presentation att belysa vårdpersonalens farhågor och patienters positiva erfarenheter av att läsa sin journal via nätet. Hon har tidigare presenterat sin forskning i liknande format, bland annat i Forskar Grand Prix där hon gick in till riksfinal, hösten 2018. För lösenordsforskaren Marcus Nohlberg är Science Slam-konceptet helt nytt. Men han verkar inte nämnvärt nervös.

   - Det är alltid roligt att ta sig an nya utmaningar. Det är dessutom nyttigt att tänka i nya format, och vår uppgift är ju faktiskt att inte bara forska, utan även att förmedla vår forskning. En stor del av mina förberedelser har gått till att funderat på vad som faktiskt går att få med på så kort tid, säger Marcus.

   Högskolans första medverkan 

   Både Marcus och Hanife kommer från Institutionen för informationsteknologi och att det föll sig så var en ren slump. I år är dessutom första gången Högskolan i Skövde får förfrågan om att medverka och för Högskolan är det då extra roligt att kunna skicka två skickliga forskare. Vad tror de själva om sina chanser, har de vad som krävs för att vinna publikens röst? 

   - Det är väldigt svårt att sia om det, men det ska bli väldigt skoj att tävla, säger Marcus och Hanife tar vid.

   - Jag tror att det kommer att vara många starka och intressanta bidrag. Det viktigaste för mig är att synliggöra vår forskning samt belysa att forskning gör skillnad för samhället och medborgare, avslutar Hanife.

   Science Slam hålls vid trappscenen på Världskulturmuseet, idag den 3 april 2019 mellan 18:30-19:45. 

   Publicerad: 2019-04-03
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se