Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Högskolan i Skövde arrangerar NSA Hack Event – landskamp i hacking!

      Publicerad 19 mars 2019

      För fjärde året i rad arrangerar Högskolan i Skövde NSA Hack Event. Tävlingen går ut på att studenter under 17 timmar får tävla i att knäcka koder och lösa andra kluriga problem. Till årets NSA Hack Event har ett rekordstort antal deltagare anmält sig – 101 deltagare fördelade mellan 32 lag kommer att kämpa om vinsten. Som en extra dimension fungerar tävlingen också som en landskamp i hackning då universitetet Howest i Belgien kör samma tävling, samtidigt

      IT-säkerhet och intrång i IT-miljöer är ett allt tydligare problem i vårt moderna samhälle. Vi har under de senaste åren sett flera exempel på hur bristande säkerhet i IT-system påverkar vår vardag. För att belysa detta problem och på ett roligt sätt lära ut IT-säkerhet arrangerar Högskolan i Skövde för fjärde året i rad tävlingen NSA Hack Event tillsammans med sponsorerna ATEA, Dialect, InExchange, Silverspin och Studentnätet.

      Omsätter kunskap till praktik

      Under tävlingen kan studenter från hela Sverige bilda lag och tävla i att hacka hemsidor, knäcka krypterade filer och lösa andra klurigheter. Det kommer också hållas mindre småtävlingar som bland annat kan innebära möjlighet att kasta bollar i huvudet på sina lärare. Arrangörer och sponsorer ser till att hålla de tävlande med mat, dricka och snacks så att de kan koncentrera sig på att samla så många poäng som möjligt i jakten på förstapriset, värt minst 13 337 kronor.

      – Under många av våra utbildningar diskuterar vi hur man kan skydda datorer och nätverk. Med denna tävling vill vi, på ett roligt sätt, omsätta den kunskapen i praktik. Dessutom bjuder vi in studenter från andra universitet och länder så det blir samtidigt en lättsam konkurrens mellan olika lärosäten, säger Joakim Kävrestad, programansvarig för utbildningen Nätverks- och systemadministration (NSA), och en av personerna bakom NSA Hack Event.

      Verkliga metoder

      Tävlingen har blivit ett återkommande och uppskattat evenemang och ett av syftena med tävlingen är att visa hur lätt det är att ta sig in i osäkra datorsystem och samtidigt visa vilka konsekvenser detta kan få. Under tävlingen ska studenterna plocka fram koder som ger poäng, men metoderna de använder kan användas för att ta sig in i riktiga system och därmed förstöra hemsidor, sprida virus eller stjäla hemlig information. Att låta personer hacka system för att på så vis upptäcka brister i säkerheten är en vanlig metod som används av säkerhetsexperter, så tävlingen har även ett pedagogiskt syfte.

      Internationell tävling

      Johan Zaxmy, Adjunkt och lärare på programmet NSA vid Högskolan i Skövde, initierade idén om tävlingen tillsammans med företaget InExchange.
      – Vi märker att allt fler, både företag och studenter, är intresserade av tävlingen och frågar när den ska vara nästa gång. Det visar att det finns ett stort intresse för säkerhet, både bland studenter och från arbetsmarknaden, säger Johan.

      Tävlingen börjar fredagen 22 mars klockan 17:00, pågår fram till klockan 10:00 lördagen 23 mars och avslutas därefter med prisutdelning. På Högskolan i Skövde kommer 32 lag, med rekordmånga anmälda – totalt 101 deltagare – att kämpa om vinsten. Tävlingen kommer även genomföras på lärosätet Howest i Belgien, så förutom att avgöra vem som är Sveriges bästa hacker är tävlingen en landskamp i IT-säkerhet!

      Publicerad: 2019-03-19
      Senast ändrad: 2020-01-21
      Sidansvarig: webmaster@his.se