Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Styrelsen fick rapport om Högskolans anpassning till Coronasituationen

      Publicerad 15 april 2020

      Högskolan i Skövdes styrelse höll ordinarie styrelsemöte den 15 april. Styrelsen fick bland annat en rapport om hur lärosätet nu anpassar verksamheten för att mildra de negativa effekterna av Coronapandemin.

      Redan 18 mars utfärdade Högskolans rektor Lars Niklasson rekommendationen att möten ska genomföras på distans när så är möjligt, allt för att bidra till minskad spridning av Coronaviruset i samhället. Rekommendationen ligger kvar och därför genomfördes även Högskolans styrelsemöte den 15 april som ett distansmöte. Styrelsens diskussioner upptogs också till stor del av Coronavirusets påverkan på Högskolans verksamhet.

      – Jag informerade styrelsen om alla de åtgärder vi hittills har genomfört för att hantera Corona-situationen och det blev en lång lista. Sammanfattningsvis tycker jag att både våra studenter och våra medarbetare har visat handlingskraft, flexibilitet och klokskap och att vi har kunnat upprätthålla vår verksamhet trots Coronasituationen, säger Högskolan i Skövdes rektor Lars Niklasson.

      Undervisning på distans

      Sedan den 18 mars bedriver Högskolan i Skövde sin undervisning på distans. Bara vissa kurstillfällen och tentamina som inte kan genomföras på distans genomförs på Campus. Beslutet att övergå till distansundervisning fattades på regeringens rekommendation och är ett led i Sveriges samlade insats för att minska Coronavirusets spridning i samhället.

      – Att göra den snabbomställning som Högskolan har gjort kräver rejäla doser problemlösnings- och anpassningsförmåga. Från styrelsens sida kan vi bara konstatera att Högskolans studenter, medarbetare och ledning har visat prov på just detta, säger styrelsens ordförande Kerstin Norén.

      Mycket arbete återstår

      Coronaviruset har slagit hårt mot arbetsmarknaden och regering har aviserat att man avser ge utökade resurser till högskolor och universitet för att möta den ekonomiska nedgången. Vid styrelsemötet redogjorde rektor Lars Niklasson för den uppskalning av antalet utbildningsplatser han ser framför sig på Högskolan i Skövde.

      – Vi har informerat regeringen om att vi kan öka antalet anslagsfinansierade helårsstudenter 2020 och 2021. Vi har redan bestämt att vi kommer att öka antagningen till sommarkurser på distans inom IT samt hälso- och vårdområdet, med motsvarande 60 helårsstudenter. Det är en ökning med knappt 500 personer. Vi kommer även att öka den behörighetsgivande 1-åriga båsårsutbildningen inom naturvetenskap och teknik och anta 155 ytterligare personer, säger Lars Niklasson.

      I vårändringsbudgeten, som presenterades den 15 april, meddelade regeringen att man avser satsa motsvarande cirka 450 mnkr 2020 och 640 mnkr 2021, på sommarkurser, basårsutbildning och bristyrkesutbildningar.

      – Därmed har vi gott hopp om att få ett ökat anslag för sommarkurser och basår men också ytterligare permanenta utbildningsplatser mot bristyrken, avslutar Lars Niklasson.

      Kontakt

      Rektor

      Publicerad: 2020-04-15
      Senast ändrad: 2020-04-15
      Sidansvarig: webmaster@his.se