Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Första industridoktoranden på ett spelföretag skapat av Skövdestudenter

   Publicerad 15 juli 2019

   Företaget Insert Coin, som ursprungligen startades av studenter vid Högskolan i Skövde, jobbar med spelifiering och vill bli bäst inom sitt område. En del i strävan att uppnå det målet är att satsa på forskning. Under fyra år finansieras därför Adam Palmquist som industridoktorand vid Högskolan i Skövde. Det är första gången Skövdestudenter som startat ett spelföretag kommer tillbaka och samarbetar med Högskolan i den formen.

   Spelföretaget Insert Coin som ursprungligen startades av studenter från Högskolan i Skövde har specialiserat sig på spelifiering, eller gamification, av system. När Insert Coin började designa sin spelifieringsplattform insåg de att för att skilja sig från andra företag i samma bransch, och bli bättre – kanske bäst – behövde de göra sitt arbete mer forskningsbaserat.

   – Jag hade, genom olika projekt, varit i kontakt med Högskolan i Skövde tidigare. Så vi ställde frågan om det gick att ordna en industridoktorand, och på den vägen var det, säger Adam Palmquist.

   Första i sitt slag

   Adam Palmquist är den första industridoktorand som anställts av ett spelföretag som ursprungligen startats av studenter från Högskolan i Skövde. Hans anställning vid Avdelningen för spelutveckling på Högskolan sträcker sig över fyra år och avslutas med en avhandling kopplad till det utvecklingsarbete Insert Coin bedriver inom spelifieringssektorn. Han ställer sig enbart positiv det samspel som i och med en industridoktorand skapas mellan akademi och näringsliv.

   – Jag ser väldigt många fördelar med att ha en industridoktorand. Den kunskap jag får, och som jag kan delge Insert Coin tack vare min forskningsanställning, gör att vi får riktig spets. Vi kan testa våra teorier mot expertisen Högskolan erbjuder och vårt nätverk har vuxit oerhört fort. När vi pratar med personer och säger att vi bedriver forskning, då förstår folk att det är på riktigt.

   Forskar på ett företag

   En industridoktorand är en forskarstuderande som samtidigt jobbar på ett företag. Jonas Linderoth, professor i medier, estetik och berättande vid Högskolan i Skövde, är Adams huvudhandledare. Han menar att det ger många fördelar att anställa en industridoktorand, både för företaget och för lärosätet. För lärosätet är det en investering med låg risk och företaget får, i form av spetskompetens, ett bra försprång gentemot konkurrenter. Ändå är det än så länge väldigt ovanligt att just spelföretag anställer industridoktorander.

   – Det är kul att vi kan se industridoktorander i spelsektorn också, inte bara i de klassiska sektorerna som till exempel ingenjörsverksamhet. Det är viktigt att det kommer forskningsbaserad kunskap i just relation till frågorna om hur spel kan användas i samhället. Diskussionen drivs ofta av kommersiella intressen som inte alltid är så forskningsförankrade som man hade önskat, säger Jonas Linderoth.

   Fakta: Spelifiering (gamification)

   Spelifiering innebär att element som ofta används i spel, används i andra sammanhang för att bidra till högre motivation, ökat engagemang eller ökat lärande.

   Publicerad: 2019-07-15
   Senast ändrad: 2020-01-22
   Sidansvarig: webmaster@his.se