Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Studenter prisas för uppsats om mätningar i HR-arbete

      Publicerad 31 oktober 2018

      Hur arbetar egentligen HR-chefer med siffror och mätningar? Det frågade sig Henrik Olsson och Sofia Andersson, studenter vid Högskolan i Skövde, i sitt examensarbete. Nu belönas deras uppsats med ett fint pris.

      Det är Sveriges HR-förening (Västra region) som årligen delar ut priset. I år till de två Skövdestudenterna, på programmet för Personal, organisation och ledarskap, för uppsatsen ”Personalnyckeltal, hur de används av HR-chefer och varför?”
      – Jätteroligt. Man hoppas ju alltid på vinst, men när vi fick beskedet kändes det lite overkligt. Samtidigt känns det skönt och roligt att få ett erkännande för allt slit som en examensuppsats innebär, säger Henrik Olsson.

      Hårda värden i en mjuk bransch

      Att ämnet för uppsatsen är aktuellt lär ha bidragit till uppmärksamheten hos juryn. Hur personalfrågor kan mätas och följas upp i hårda tal diskuteras flitigt på HR-avdelningar.
      – Det är ett väldigt aktuellt ämne då HR i många verksamheter blir mer och mer involverade i hela företagets styrning och arbete, där nyckeltal används på olika sätt. Det är intressant inte bara i den teoretiska världen utan också för de yrkesverksamma, säger Sofia Andersson, och Henrik Olsson tillägger:

      – HR har gått från att ha en administrativ roll till att arbeta mer strategiskt. Många HR-chefer använder sig idag av olika mätningar, personalnyckeltal, som kan ses som ett lite mer ”hårdare” verktyg än vad HR vanligtvis förknippas med. HR traditionellt arbetar annars med mer ”mjuka” delar av verksamheten. Vi har intervjuat HR-chefer som fått förklara varför mätningar görs och reflektera över nyttan. Det visar sig att det inte alltid är tydligt.

      Uppsatsen ger nya förfrågningar

      Den 6 november mottar så de nya pristagarna officiellt sitt pris, på 5000 kronor. Uppmärksamheten har också gett ringar på vattnet.
      – Vi ska hålla en föreläsning om vår uppsats i Göteborg inför medlemmar till HR-föreningen och studenter. Att vi får möjligheten att presentera vårt examensarbete på det sättet känns både lite overkligt och extremt roligt, säger Henrik.

      Och fler nya utmaningar står för dörren. För Henrik är det magisterstudier på programmet för Ledarskap och Verksamhetsutveckling som gäller, medan Sofia jobbar som HR-konsult i Jönköpings kommun. Med uppsatsen på erfarenhetskontot.
      – Vi vill passa på att tack alla som stöttade oss under hela examensarbetet. Ett speciellt tack till vår fantastiska handledare Anna Larsson, avslutar Sofia Andersson.

      Publicerad: 2018-10-31
      Senast ändrad: 2020-01-23
      Sidansvarig: webmaster@his.se