Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Högskolan i Skövde skiner på dataspelskonferens i Kalifornien

   Publicerad 20 mars 2018

   Just nu pågår en av världens största konferenser inom dataspel i San Francisco. Och Högskolan i Skövde, är som enda svenska lärosäte på plats med monter, tillsammans med Sweden Game Arena.

   Högskolan i Skövde fortsätter att positionera sig internationellt, som del av klustret Sweden Game Arena, och finns på plats för visa upp norra Europas bredaste och spetsigaste utbud av dataspelsutbildningar på Game Developers Conference. Skövdegrupperingen i Kalifornien består också av spelföretaget Coffee Stain Studios, där flera tidigare högskolestudenter ingår.
   – Det är fantastiskt att se så många engagerade i spelutveckling på samma plats utbyta erfarenheter och diskutera samarbeten med varandra. Vi har förberett vår medverkan under en ganska lång tid och det är härligt att konferensen nu sparkar igång. Vi är laddade, meddelar Martin Hagvall, adjunkt informationsteknologi, vid Högskolan i Skövde, på plats från San Francisco.

   "Hoppas på många nya insikter"

   Han representerar Högskolan i Skövde på mässan tillsammans med kollegorna Paul Hemeren, Per Backlund, Lissa Holloway-Attaway och Lars Bröndum. Och det råder ingen tvekan om att de närmsta dagarna blir viktiga.
   – Game Developers Conference erbjuder hundratals föreläsningar och seminarier och många är av mycket hög kvalitet. Vi kommer att aktivt presentera vårt internationella utbud på spelområdet inom utbildning och forskning, inklusive våra magisterprogram och vad vi erbjuder inresande utbytesstudenter. Vi visar också upp våra fina forskningsprojekt. Ett viktigt inslag är också att träffa nuvarande och blivande samarbetspartners så att vi kan stärka och bygga vidare på våra utbildningar och projekt i framtiden. Personligen hoppas jag att få många nya insikter om hur andra, internationella, universitet och högskolor arbetar med spel, och att även få möjlighet att utforska nya rön och perspektiv inom särskilt speldesign, som är mitt huvudområde.

   Ett privilegium

   Game Developers Conference pågår fram till fredagen den 23 mars och har en särställning i branschen, menar Martin Hagvall.
   – Det finns ingen annan konferens i världen som på ett så tydligt sätt sammanför olika professioner inom spel och erbjuder en plattform för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Det är spännande att Högskolan i Skövde är där, och att vi får möjlighet att synas. Vi har mycket att erbjuda och visa upp internationellt inom så många områden och det är ett privilegium att få vara med och representera Högskolan i Skövde på en sådan här viktig konferens.

   Publicerad: 2018-03-20
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se