Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Digitalisering och hållbarhet i fokus under ForskarFredag

   Publicerad 26 september 2018

   Årets ForskarFredag kläds i ny kostym när en storsatsning görs mellan Högskolan i Skövde, Balthazar Science Center och ASSAR med digitalisering och hållbarhet i fokus. Balthazar bjuder på ett fullspäckat program i forskningens anda fredag 28 september. Allmänhet och inbjudna besökare kan ta del av allt från artificiell intelligens, smart industri, prova-på aktiviteter, tävla i science quiz och lyssna till när flera av Högskolans forskare pitchar sin forskning i den populära tävlingen Forskar Grand Prix. Självklart är det fri entré till Balthazar hela dagen.

   Till skillnad från tidigare år breddas arrangemanget och görs tillsammans med Balthazar och ASSAR Industrial Innovation Arena. Tillsammans vill man slå ett slag för forskningens och teknikens vikt för regionen.

   – På ForskarFredag får du som besökare senaste nytt om spännande forskning. Det är också ett tillfälle att lära sig mer om vad vetenskap är och ett häftigt tillfälle där forskning och samhälle möts. Att få göra årets ForskarFredag tillsammans med Balthazar och ASSAR känns fantastiskt roligt, säger Jill Elmshorn, forskningskommunikatör vid Högskolan i Skövde.

   AI-frukost

   ASSAR och Näringslivsforum i Skövde inleder dagen med en frukost där inbjudna näringslivsaktörer får träffa Högskolans forskare och veta mer om det senaste inom digitalisering, hållbarhet och artificiell intelligens (AI).

   – Vi på ASSAR ser fram emot att starta igång ForskarFredag med en inspirerande AI-frukost. Under frukosten kommer deltagarna att få träffa forskare med spetskompetens inom olika områden av AI. Vi kommer att visa konkreta exempel på hur långt tekniken kommit, vad som är på gång inom en snar framtid och även diskutera vad ASSAR har för roll i den artificiella intelligensens frammarsch, säger Tanja Lundberg, projektledare för ASSAR.

   Skolprogram

   Därefter anländer drygt 400 skolelever och lärare för att ta del av kunskap och inspiration. Flera av Högskolans forskare finns på plats för att berätta om sin forskning, vad det innebär att vara forskare och inspirera till nya frågeställningar.

   Forskar Grand Prix – var med och kora årets vinnare

   13:30 riktas programmet mot allmänheten när årets Forskar Grand Prix ledd av komikern och radioprataren Fritte Fritzon går av stapeln. Sju av Högskolans forskare ska presentera sin forskning på ett så enkelt, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt – på fyra minuter! Vinnaren får tävla på den nationella finalen i Stockholm.

   Årets tävlande forskare

   • Marcus Toftedahl om dataspel för hela världen?
   • Sanja Jurcevic om MikroRNA och cancer
   • Lars Erik Berg om reflektionsförmågans paradox: symbolen är något annat än sig själv
   • Hanife Rexhepi om kampen om din patientjournal
   • Annika Grynne om SG-Thinking and Linking: ett lärandespel för sjuksköterskestudenter
   • Hernik Thilander om livet i underlivet
   • Susanne Durst om farorna med kunskap

   Fredagsmys med hjärnfys

   Efter tävlingen är det öppet hus och upptäckarmöjligheter för alla åldrar, forskare som berättar och prova-på stationer för hela familjen. Vid 17:30 är det science quiz ledd av Fritte Fritzon och vi garanterar en skrattfest. Ta med dig familjen, vänner eller kollegor och utmana varandra i vetenskap! Tacobuffé står uppdukad för den som är hungrig.

   – Vi delar utmaningen att tillgängliggöra, ibland svåra, samband så att de blir enkla att förstå. Så enkelt att det väcker nyfikenhet och upptäckarglädje! Vi lever i stor utsträckning ett digitaliserat vardagsliv idag, och här i Skövde finns forskning i framkant. Tillsammans kan vi erbjuda ett program med något för alla, i en annorlunda kunskapsmiljö som inspirerar till lust att lära och modet att våga prova nya saker genom hela livet, säger Lisa Lindgren, VD Balthazar Science Center.

   Publicerad: 2018-09-26
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se