Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Onlineutbildning inom cybersäkerhet – riktad mot tjejer

      Publicerad 31 mars 2021

      Det behövs fler kvinnor inom IT-branschen. I april varje år anordnas därför ett internationellt evenemang för att locka fler tjejer att välja utbildningar med inriktning mot IT. I år ger Högskolan i Skövde tillsammans med det globala företaget Cisco en onlinekurs inom cybersäkerhet och målgruppen är främst tjejer på gymnasiet.

      Student skriver på laptop

      Den 22 april firas ”International Girls in ICT Day”, ett årligen återkommande event världen över, som ska inspirera tjejer och kvinnor att utbilda sig och arbeta inom vetenskap, teknologi, matematik eller ingenjörsyrket. För att uppmärksamma evenemanget ger Högskolan i Skövde, tillsammans med det internationella teknikföretaget Cisco, en onlineutbildning inom cybersäkerhet.

      Onlinekursen heter “Introduction to cybersecurity” och främsta målgruppen är tjejer som går på gymnasiet, men alla är välkomna att delta. Under kursen kommer deltagarna få en inblick i vad man kan jobba med inom IT, och vilka utbildningar som kan leda dit. De kommer också få lära sig om vanliga säkerhetsproblem och hur de kan skydda sig mot dem. Efter avklarad kurs får alla deltagare ett diplom och en ”badge” som går att visa upp i sociala medier.

      – I korthet vill vi visa upp IT-branschen, med extra fokus på cybersäkerhet, och inspirera framförallt tjejer att studera IT. Tanken är att väcka intresse för IT samtidigt som vi ger lite kunskap om vanliga säkerhetsproblem och hur man kan vara mer säker på internet, säger Joakim Kävrestad, kurskoordinator och adjunkt i informationsteknologi på Högskolan i Skövde.

      Inspirerande möten med kvinnor inom IT

      Kursen, finns tillgänglig online från och med 1 april och avslutas med Ciscos digitala event ”Women Rock-IT” den 22 april. Där får kursdeltagarna träffa kvinnor som har utmanat normen och skapat framgångsrika karriärer med hjälp av sin passion för teknologi. Förhoppningen är att fler tjejer ska söka sig till IT-utbildningar, både på Högskolan i Skövde och på andra lärosäten.

      – IT och IT-säkerhet är stora områden som behandlar allt från teknik till organisationsstrukturer, spel och webbdesign. Det finns ett otroligt stort kompetensbehov inom branschen och att fler kvinnor söker sig till den typen av yrken ser vi som positivt, säger Joakim Kävrestad.

      Deltagande i kursen är helt gratis och alla deltagare är med i den omfattning de själva vill. Allt som behövs är en anmälan på den här sidan.

      Fakta: Högskolan i Skövde är en Cisco-akademi, vilket innebär att Högskolan har rättighet att utbilda studenter inom Cisco Networking Academys kurser.

      Kontakt

      Bitr. avd. chef/Lektor i informationsteknologi

      Joakim Kävrestad

      Institutionen för informationsteknologi

      Publicerad: 2021-03-31
      Senast ändrad: 2021-03-31
      Sidansvarig: webmaster@his.se