Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Informationssäkerhetsdagen belyser samhällets sårbarhet

   Publicerad 5 oktober 2021

   Oktober är EU:s European Cyber Security Month (Europeiska cybersäkerhetsmånaden). Det är en årlig kampanj för att belysa data- och informationssäkerhet extra i hela Europa. På Högskolan i Skövde uppmärksammas ämnet varje år, genom Informationssäkerhetsdagen.

   Womans eye with futuristic digital data concept for technology, virtual reality headset, biometric retina scan, surveillance or computer hacker security

   För femte året i rad arrangerar samverkansplattformen PICS (Privacy, Information Security and Cybersecurity) Informationssäkerhetsdagen på Högskolan i Skövde. Årets evenemang hålls 5 oktober på ASSAR Industrial Innovation Arena samt digitalt.

   – Det är högst angeläget att fortsätta lyfta informationssäkerhetsfrågorna. Hotbilden mot organisationer i Sverige ökar och incidenterna kopplade till dem likaså. Var står vi idag och vad kan vi göra åt det? Vi vill hjälpa till att öka medvetenheten kring de här frågorna men också ge input till vad som behöver göras och hur vi kan samverka för att hjälpas åt att öka säkerhetsnivån i samhället, inte minst i vår egen region, säger Rose-Mharie Åhlfeldt, biträdande professor i informationsteknologi, och projektledare för Informationssäkerhetsdagen.

   Evenemanget har i år tre huvudtalare. Den första är Richard Oehme, Senior Advisor Societal Security på Knowit. Han kommer presentera resultat från den regionala utredningen “Övergripande studie av informationssäkerhet och offentlig drift i Västra Götaland".

   Årets andra huvudtalare är Joeri van Laere, docent och krisforskare vid Högskolan i Skövde. Han ska ge sina reflektioner från resultat av forskningsprojekt “När betalningssystemen kraschar”, relaterat till sommarens incident mot flera svenska aktörer, bland annat Coop, och deras betalningssystem.

   Den tredje huvudtalaren är Björn Persson från FINIT AB. Han kommer tala om socio-tekniska problem och lösningar med digital identitet och hur det kan fungera i praktiken.

   Övrig medverkande är Tore Johnsson från Västra Götalandsregionens digitaliseringsråd. Det blir även diskussion i smågrupper och en paneldiskussion i slutet av dagen.

   Kontakt

   Bitr. professor i informationsteknologi

   Bitr. avd. chef/Internationaliseringssamordnare

   Publicerad: 2021-10-05
   Senast ändrad: 2021-10-05
   Sidansvarig: webmaster@his.se